Syksyinen Vaasa tarjosi "liikuttavan hauskan" sektoritapaamisen

Julkaistu: Kategoria: Ajankohtaista Asiasanat:

Jäsenistö äänesti keväällä syksyn liikunnan sektoritapaamispaikaksi Vaasan niukalla yhden äänen enemmistöllä. Demokratia toimi jälleen mallikkaasti, sillä pääsimme nauttimaan kauniista ruskasta ja merituulesta Vaasan yliopiston kampuksella.

Ohjelma jakaantui kahden päivän osalta kahteen eri osioon: koulutuksiin hankerahoitusten ja projektien eteenpäin viemisestä sekä tulevaan liittokokoukseen valmistautumiseen. Välissä toki perinteiseen tapaan harrastettiin liikuntaa. Uutena lajina oli pääsihteerin lanseeraama aistikävely, johon syksy toi lisämausteensa.

Tiistaina OLL:n edunvalvonnan asiantuntijat Anni Liina Ikonen ja Jussi Ansala esittelivät jäsenistön toivomassa koulutuksessa mahdollisuuksia ja tapoja saada hankeavustusta. Päivän toisessa koulutuksessa OLL:n puheenjohtaja Joonas Suikula kertoi yhdessä Lappeenrannan Teknillisen Yliopiston Ylioppilaskunta LTKY:n liikuntavastaava Noora Raution kanssa, miten LUT-yliopiston ja Saimaan ammattikorkeakoulun Lappeenrannan kampukselle saatiin ulkoliikuntapaikka yhdessä Lappeenrannan opiskelija-asuntosäätiö LOAS:in ja Lappeenrannan kaupungin kanssa. Joonas ja Noora kertoivat, miten hankkeesta opittua voitaisiin hyödyntää tulevissa projekteissa. Koulutus pani liikuntavastaavat myös luonnostelemaan omat projektinsa ryhmissä sekä heittäytymään ja näyttelemään suunnitelmansa ”liikuntatoimenjohtajalle”. Pääsimme näkemään toinen toistaan varmempia ja hauskempia esityksiä.

Opiskelija- ja ylioppilaskuntien hallitusten liikuntavastaavat poseerasivat yhdessä OLL-toimijoiden kanssa kauniin syksyisessä Vaasassa.

Keskiviikko pyhitettiin liittokokoukseen valmistautumiseen. Materiaalien läpikäynnin lisäksi suosittelimme hakemista ensi vuoden hallitukseen.

Sektoritapaamisen anti on aina muutakin kuin koulutuksia. Tämä kävi ilmi myös saamistamme palautteista: “Oli mukavaa nähdä liikuntaystäviä ja vaihtaa ideoita”; “Liikuttavan hauskaa”. Seuraavaksi liikuntaystävät kokoontuvat marraskuussa liittokoukseen Jyväskylään.

Markku Rantahalvari

Tapahtuma- ja koulutusasiantuntija (tavoitettavissa ma–to)

Kirjoittajaprofiili: Markku Rantahalvari

Sinua voisi kiinnostaa myös