Jatkokysely koronan vaikutuksista korkeakoululiikuntaan on nyt ulkona

Julkaistu: Kategoria: Tiedote Asiasanat:

Elämme yhä koronan vaikutusten kanssa ja eritasoisia rajoituksia on yhä voimassa ympäri Suomea. Haluamme selvittää korkeakoululiikunnan tilannetta jatkoksi viime vuotiselle kyselylle. Kysely on koostettu aiempien kysymysten pohjalta. 

Toteutimme viime vuonna kyselyn koronan vaikutuksista korkeakoululiikuntaan. Saimme silloin selville, ettei yksikään korkeakoululiikunta ole toiminut normaalisti keväällä 2020. Jopa 45 prosenttia toiminnasta oli keskeytettynä ja tuelle oli tarvetta.

Kyselyssä selvisi, että korkeakoululiikunnan merkitys osana korkeakoulukulttuuria korostui entisestään. Vaikka osa toiminnasta pystyttiin toteuttamaan erilaisin keinoin, sosiaalinen puoli jäi korkeakoululiikunnasta pois.

Lue pidempi kooste vuoden 2020 kyselystä täältä.

Elämme yhä koronan vaikutusten kanssa ja eritasoisia rajoituksia on yhä voimassa ympäri Suomea. Haluamme selvittää korkeakoululiikunnan tilannetta jatkoksi viime vuotiselle kyselylle. Kysely on koostettu aiempien kysymysten pohjalta.

Tavoitteenamme on saada jatkokyselyyn vastaus kaikilta korkeakoululiikunnan tuottajilta Suomessa. Tuloksista julkaistaan kooste ja vertailu edelliseen kyselyyn myöhemmin tänä vuonna.

Kysely koronan vaikutuksista 2021.

Sinua voisi kiinnostaa myös

 • OLL: Liikunnasta leikkaaminen tarkoittaa tulevaisuuden työkyvystä leikkaamista

  Julkaistu:

  Opiskelijoiden ja nuorten koronan kurittama hyvinvointi kaipaa lisää rahaa eikä leikkauksia. Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL) pitää anteeksiantamattomana valtion budjettiin suunniteltuja liikunta-, nuoriso- ja kulttuurialojen leikkauksia.

  Lue lisää artikkelista: OLL: Liikunnasta leikkaaminen tarkoittaa tulevaisuuden työkyvystä leikkaamista

 • Liisa Reinola: Korkeakouluopiskelijat ‒ helposti unohdettu käyttäjäryhmä

  Julkaistu:

  Usein puhutaan lasten ja nuorten liikunnasta ja heidän tasa-arvoisista harrastusmahdollisuuksistaan. Kuinka tietyt lajit ovat kalliita harrastaa, mutta kuinka liikunta on tärkeää kehityksen, sosiaalisten suhteiden ja jopa terveyden kannalta. Kun heidän asiansa on saatu jotenkin kuntoon, hypätään useampi kymmenen vuotta eteenpäin ja keskustellaan vanhusten liikuntamahdollisuuksista. Liikunta näytteleekin todella suurta osaa heidän terveytensä ja toimintakykynsä tukemisessa. Heille täytyy siis tarjota mahdollisuus turvalliseen kuntosaliharjoitteluun, lähellä olevat lenkkipolut ja kaupungin liikuntapalveluiden ohjatut eläkeläisryhmät.

  Lue lisää artikkelista: Liisa Reinola: Korkeakouluopiskelijat ‒ helposti unohdettu käyttäjäryhmä

 • Koronan aiheuttamaa hyvinvointivajetta korjataan liikunnalla

  Julkaistu:

  Koronarajoitusten pakottama etäopiskelu altistaa opiskelijan helposti keskittymisvaikeuksille, kehon kiputiloille ja yksinäisyydelle. Jo ennen koronaa opiskelijat istuivat päivittäin lähes 11 tuntia. Näiden faktojen valossa korkeakoululiikunta on opiskelijoiden ja henkilöstön hyvinvoinnin välttämätön tukipilari nyt koronan loppuvaiheessa sekä opiskelun siirtyessä takaisin kampuksille.

  Lue lisää artikkelista: Koronan aiheuttamaa hyvinvointivajetta korjataan liikunnalla