Jatkokysely koronan vaikutuksista korkeakoululiikuntaan on nyt ulkona

Julkaistu: Kategoria: Tiedote Asiasanat:

Elämme yhä koronan vaikutusten kanssa ja eritasoisia rajoituksia on yhä voimassa ympäri Suomea. Haluamme selvittää korkeakoululiikunnan tilannetta jatkoksi viime vuotiselle kyselylle. Kysely on koostettu aiempien kysymysten pohjalta. 

Toteutimme viime vuonna kyselyn koronan vaikutuksista korkeakoululiikuntaan. Saimme silloin selville, ettei yksikään korkeakoululiikunta ole toiminut normaalisti keväällä 2020. Jopa 45 prosenttia toiminnasta oli keskeytettynä ja tuelle oli tarvetta.

Kyselyssä selvisi, että korkeakoululiikunnan merkitys osana korkeakoulukulttuuria korostui entisestään. Vaikka osa toiminnasta pystyttiin toteuttamaan erilaisin keinoin, sosiaalinen puoli jäi korkeakoululiikunnasta pois.

Lue pidempi kooste vuoden 2020 kyselystä täältä.

Elämme yhä koronan vaikutusten kanssa ja eritasoisia rajoituksia on yhä voimassa ympäri Suomea. Haluamme selvittää korkeakoululiikunnan tilannetta jatkoksi viime vuotiselle kyselylle. Kysely on koostettu aiempien kysymysten pohjalta.

Tavoitteenamme on saada jatkokyselyyn vastaus kaikilta korkeakoululiikunnan tuottajilta Suomessa. Tuloksista julkaistaan kooste ja vertailu edelliseen kyselyyn myöhemmin tänä vuonna.

Kysely koronan vaikutuksista 2021.

Sinua voisi kiinnostaa myös

 • OLL:n puheenjohtaja: Suomi liikkeelle -ohjelma on jäämässä opiskelijoiden osalta vajaaksi

  Julkaistu:

  Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) puheenjohtaja Emilia Junnila näkee hallitusohjelmaan sisältyvässä Suomi liikkeelle -ohjelmassa mahdollisuuksia opiskelijoiden liikkumisen lisäämiseen. Samalla hän on huolissaan opiskelijoihin kohdistuvista leikkauksista, jotka voivat vesittää hyviäkin liikuntakirjauksia.

  Lue lisää artikkelista: OLL:n puheenjohtaja: Suomi liikkeelle -ohjelma on jäämässä opiskelijoiden osalta vajaaksi

 • Nostamme opiskelijat mukaan liikkumisen edistämiseen

  Julkaistu:

  Opiskelijoiden ongelmat jäävät pärjäämisnarratiivin peittoon ja se on nuoruuden syy, kirjoittaa OLL:n pääsihteeri Niko Peltokangas. Liitto kampanjoi eduskuntavaaleissa sen puolesta, että opiskelijat tunnistetaan omana ryhmänään liikkumisen edistämisen lainsäädännössä.

  Lue lisää artikkelista: Nostamme opiskelijat mukaan liikkumisen edistämiseen

 • Korkeakoululiikunta on huomioitava korkeakoulujen rahoituksessa

  Julkaistu:

  Korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointi on viime vuosina kriisiytynyt, minkä vuoksi korkeakoulujen liikunnan rahoitukseen tulisi panostaa enemmän, kirjoittaa Opiskelijoiden Liikuntaliiton puheenjohtaja Emilia Junnila. Suurempien kriisien ja liikkumattomuuden kustannusten ehkäisemiseksi tulee panostukset tehdä nyt.

  Lue lisää artikkelista: Korkeakoululiikunta on huomioitava korkeakoulujen rahoituksessa