Jatkokysely koronan vaikutuksista korkeakoululiikuntaan on nyt ulkona

Julkaistu: Kategoria: Tiedote Asiasanat:

Elämme yhä koronan vaikutusten kanssa ja eritasoisia rajoituksia on yhä voimassa ympäri Suomea. Haluamme selvittää korkeakoululiikunnan tilannetta jatkoksi viime vuotiselle kyselylle. Kysely on koostettu aiempien kysymysten pohjalta. 

Toteutimme viime vuonna kyselyn koronan vaikutuksista korkeakoululiikuntaan. Saimme silloin selville, ettei yksikään korkeakoululiikunta ole toiminut normaalisti keväällä 2020. Jopa 45 prosenttia toiminnasta oli keskeytettynä ja tuelle oli tarvetta.

Kyselyssä selvisi, että korkeakoululiikunnan merkitys osana korkeakoulukulttuuria korostui entisestään. Vaikka osa toiminnasta pystyttiin toteuttamaan erilaisin keinoin, sosiaalinen puoli jäi korkeakoululiikunnasta pois.

Lue pidempi kooste vuoden 2020 kyselystä täältä.

Elämme yhä koronan vaikutusten kanssa ja eritasoisia rajoituksia on yhä voimassa ympäri Suomea. Haluamme selvittää korkeakoululiikunnan tilannetta jatkoksi viime vuotiselle kyselylle. Kysely on koostettu aiempien kysymysten pohjalta.

Tavoitteenamme on saada jatkokyselyyn vastaus kaikilta korkeakoululiikunnan tuottajilta Suomessa. Tuloksista julkaistaan kooste ja vertailu edelliseen kyselyyn myöhemmin tänä vuonna.

Kysely koronan vaikutuksista 2021.

Sinua voisi kiinnostaa myös

 • Nostamme opiskelijat mukaan liikkumisen edistämiseen

  Julkaistu:

  Opiskelijoiden ongelmat jäävät pärjäämisnarratiivin peittoon ja se on nuoruuden syy, kirjoittaa OLL:n pääsihteeri Niko Peltokangas. Liitto kampanjoi eduskuntavaaleissa sen puolesta, että opiskelijat tunnistetaan omana ryhmänään liikkumisen edistämisen lainsäädännössä.

  Lue lisää artikkelista: Nostamme opiskelijat mukaan liikkumisen edistämiseen

 • Korkeakoululiikunta on huomioitava korkeakoulujen rahoituksessa

  Julkaistu:

  Korkeakouluopiskelijoiden hyvinvointi on viime vuosina kriisiytynyt, minkä vuoksi korkeakoulujen liikunnan rahoitukseen tulisi panostaa enemmän, kirjoittaa Opiskelijoiden Liikuntaliiton puheenjohtaja Emilia Junnila. Suurempien kriisien ja liikkumattomuuden kustannusten ehkäisemiseksi tulee panostukset tehdä nyt.

  Lue lisää artikkelista: Korkeakoululiikunta on huomioitava korkeakoulujen rahoituksessa

 • Kansalaistorilla 22.2. kisataan päättäjien ja korkeakoululiikunnan edustajien välillä

  Julkaistu:

  Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) Liikuttavan arvokas -eduskuntavaalikampanja avataan yhteisellä tempauksella 22. helmikuuta klo 14, jolloin opiskelu- ja työpäivää tauotetaan 54 minuutin ajan liikkumisen merkeissä. Helsingin Kansalaistorilla päästään sekä liikkumaan yhdessä että seuraamaan päättäjiä ja korkeakoululiikuntaa edustavien joukkueiden välistä kisailua. 

  Lue lisää artikkelista: Kansalaistorilla 22.2. kisataan päättäjien ja korkeakoululiikunnan edustajien välillä