Unelmien liikuntapäivänä juostaan OLL-Cooper laadukkaan korkeakoululiikunnan puolesta

Julkaistu: Kategoria: Tiedote Asiasanat:

Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL) järjestää tänään 10.5. OLL-Cooperin Eläintarhan kentällä Helsingissä. Liitto on kutsunut korkeakoululiikunnan toimijoita ja sidosryhmiä testaamaan kuntoaan cooper-juoksulla tai UKK-kävelytestillä.

OLL-Cooper on osa liikunta-alan yhteistä Unelmien liikuntapäivää. Samalla liitto haluaa muistuttaa korkeakoululiikunnan merkityksestä opiskelijoiden liikuttajana.

”Meidän unelmamme on, että opiskelijat liikkuvat terveytensä ja hyvinvointinsa kannalta riittävästi. Unelman saavuttamiseksi vaikutamme laadukkaan ja saavutettavan korkeakoululiikunnan kehittämiseen”, OLL:n puheenjohtaja Essi Lumme sanoo.

Viime vuonna tehdyn terveystutkimuksen (KOTT) mukaan yli kaksi kolmasosaa korkeakouluopiskelijoista istuu päivittäin yli 10 tuntia. Lisäksi keväällä toteutetun Opiskelijabarometrin mukaan opiskelijat haluavat lisätä liikettä opintoihin ja kampuksille ensisijaisesti aktivoivien ja istumista vähentävien opetuskäytäntöjen ja välineiden avulla.

Tulevissa eduskuntavaaleissa OLL ajaakin jatkoa Liikkuva korkeakoulu -toiminnan rahoitukselle ja kehittämiselle. Lisäksi liitto ajaa liikunnan roolin vahvistamista korkeakoulujen rahoituksessa.

”Liikkuva korkeakoulu -hankkeissa korkeakoulut luovat omaan toimintaansa sopivaa liikunnallista toimintakulttuuria ja lisäävät liikkumista niin perinteisissä liikuntapalveluissa kuin opiskelupäivän aikana”, puheenjohtaja Lumme perustelee.

”Nykytilanteessa korkeakouluilta edellytetään liikuntapalvelujen järjestämistä, mutta niiden laadusta ja määrästä ei ole säädetty laeissa tai asetuksissa. Tämä asettaa eri korkeakoulujen ja kampusten opiskelijat eriarvoiseen asemaan. Tarvitaankin rahoituskeinoja, jotka kannustavat kehittämään korkeakoululiikuntaa laadukkaaseen ja yhdenvertaiseen suuntaan”, Lumme jatkaa.

OLL:n mielestä on myös tärkeää, että korkeakoululiikunnan ja -opiskelijoiden asemaa vahvistetaan lainsäädännössä. Esimerkiksi liikuntalakiin tulee kirjata myös opiskelijoiden liikkumisen edistäminen ja varmistaa, että korkeakoululiikunnalla on muiden liikuntatoimijoiden kanssa yhdenvertaiset mahdollisuudet hakea ja saada avustuksia toimintaansa. Myös harrastamisen Suomen mallin laajentamista tulee jatkaa toisen ja korkea-asteen opiskelijoihin.

Lisätietoja

Puheenjohtaja Essi Lumme, essi.lumme@oll.fi, 044 780 0211

Sinua voisi kiinnostaa myös