Työryhmähaku: Tule mukaan miettimään OLL:n ja opiskelijaliikunnan tulevaisuutta!

OLL:n hallitus on päättänyt perustaa jäsenyystyöryhmän ja liikuntapoliittisen linjapaperin sparrausryhmän. Lue lisätiedot alta ja hae ryhmiin 12.3.2021 mennessä!

Jäsenyystyöryhmä

2000-luvulla OLL:n jäsenenä ovat olleet niin opiskelija- ja ylioppilaskunnat kuin näiden kattojärjestöt SYL ja SAMOK. Lisäksi korkeakoulujen liikuntatoimet ovat voineet liittyä OLL:n yhteistoimintajäseniksi. Liittokokous päätti 19.11.2020 uuden strategian mukaisesti ottaa liiton jäsenyysmallin tarkastelun alle vuosien 2021–2023 aikana. Haemme nyt työryhmään jäseniä.

Jäsenyystyöryhmän tavoitteena on

 • tarkastella OLL:n nykyisen jäsenyysmallin toimivuutta
 • pohtia erilaisia jäsenyysvaihtoehtoja opiskelija- ja ylioppilaskuntien, yhteistoimintajäsenten ja liiton näkökulmasta
 • tarkastella eri jäsenyysmallien vaikutusta OLL:n sääntöihin
 • tarkastella eri jäsenyysmallien taloudellisia vaikutuksia.

Työryhmän toimikausi on kaksivuotinen (2021–2022). Toivomme työryhmään edustajia opiskelijakunnista, ylioppilaskunnista sekä korkeakoulujen liikuntatoimista. Toivomme työryhmän jäseniltä pidempiaikaista kokemusta OLL:n tai opiskelijajärjestökentän toiminnasta.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus osoitteeseen ida.bolander@oll.fi viimeistään 12.3.2021.

Lisätietoja:

Julia Tuuri, julia.tuuri@oll.fi, +358 44 780 0211

Ida Bolander, ida.bolander@oll.fi, +358 44 780 0210

Liikuntapoliittisen linjapaperin sparrausryhmä

OLL päivittää tänä vuonna nykyisen liikuntapoliittisen linjapaperin ja kartoittaa samalla jäsenistössä vallitsevan liikuntapoliittisen tahtotilan. Haemme päivitysprosessin sparrausryhmään jäseniä.

Olisitko Sinä mukana siinä?

Sparrausryhmä kokoontuu 3-4 kertaa päivitysprosessin aikana. Ryhmän tarkoituksena on antaa tukea päivitysprosessissa ja tuoda jäsenistön näkökulmaa pitkin prosessia. Lopullisen esityksen liittokokoukselle tekee OLL:n hallitus.

Sparrausryhmään voivat hakea edustajat OLL:n jäsenjärjestöistä ja korkeakoulujen liikuntatoimista. Toivomme edustajilta kiinnostusta liikuntapolitiikkaan. Hallitus valitsee työryhmän jäsenet hakuajan päätyttyä. Ensimmäisen tapaamisen ajankohta selviää myöhemmin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi osoitteeseen essi.lumme@oll.fi viimeistään 12.3.2021.

Lisätietoja:

Essi Lumme, essi.lumme@oll.fi, +358 44 780 0216

Jussi Ansala, jussi.ansala@oll.fi, +358 44 780 0214

Sinua voisi kiinnostaa myös

 • Liisa Reinola: Korkeakouluopiskelijat ‒ helposti unohdettu käyttäjäryhmä

  Julkaistu:

  Usein puhutaan lasten ja nuorten liikunnasta ja heidän tasa-arvoisista harrastusmahdollisuuksistaan. Kuinka tietyt lajit ovat kalliita harrastaa, mutta kuinka liikunta on tärkeää kehityksen, sosiaalisten suhteiden ja jopa terveyden kannalta. Kun heidän asiansa on saatu jotenkin kuntoon, hypätään useampi kymmenen vuotta eteenpäin ja keskustellaan vanhusten liikuntamahdollisuuksista. Liikunta näytteleekin todella suurta osaa heidän terveytensä ja toimintakykynsä tukemisessa. Heille täytyy siis tarjota mahdollisuus turvalliseen kuntosaliharjoitteluun, lähellä olevat lenkkipolut ja kaupungin liikuntapalveluiden ohjatut eläkeläisryhmät.

  Lue lisää artikkelista: Liisa Reinola: Korkeakouluopiskelijat ‒ helposti unohdettu käyttäjäryhmä

 • Ruotsinkielinen seminaari Liikkuva Korkeakoulusta 27.11.2020

  Julkaistu:

  Finlands Svenska Idrotts järjesti Liikkuva opiskelu -aiheisen seminaarin ruotsiksi 27.11.2020. Seminaariin osallistui Opiskelijoiden Liikuntaliiton puolesta vuoden 2020 varapuheenjohtaja Sanna-Maria Ahl. Hän piti siellä esityksen opettajien merkityksesta osana opiskelijoiden matalankynnyksen liikkumista.

  Lue lisää artikkelista: Ruotsinkielinen seminaari Liikkuva Korkeakoulusta 27.11.2020

 • COVID-19 pandemian vaikutukset korkeakoululiikuntaan

  Julkaistu:

  Valtion liikuntaneuvosto (VLN) teetti kevään lopulla selvityksen liikunta-alan tilanteesta. Selvityksestä unohtuivat kokonaan korkeakoulujen liikuntapalvelut. Opiskelijoiden liikuntaliitto laati VLN:n kyselylomakkeiden pohjalta oman kohdennetun kyselyn korkeakoululiikuntatoimijoille.

  Lue lisää artikkelista: COVID-19 pandemian vaikutukset korkeakoululiikuntaan