Pride-kuukauden podissa puhutaan yhdenvertaisuudesta korkeakoululiikunnassa, urheilussa ja OLL:ssa

Opiskelijaliike-podcastin yhdenvertaisuusjaksossa keskustellaan kansainvälisen uintiliiton päätöksestä sulkea transnaiset ulos naisten kilpasarjoista sekä käydään läpi Opiskelijabarometrin liikuntakysymysten tuloksia sateenkaarinäkökulmasta.

Onko avoin sarja transihmisille askel eteen- vai taaksepäin? Miten sukupuoli tai vähemmistöön kuuluminen näkyvät tyytyväisyydessä korkeakoululiikuntaan?

OLL:n varapuheenjohtaja Tekla Hahlin ja viestintäasiantuntija Niko Peltokankaan lisäksi äänessä on puheenjohtaja Essi Lumme, jonka johdolla liitto päivittää parhaillaan yhdenvertaisuussuunnitelmaansa. Miten suunnitelma huomioi sateenkaari-ihmiset, ja miten varmistetaan, ettei se jää vain kauniiksi aikomuksiksi?

Kuuntele jakso alta, Soundcloudista tai vaikka Spotifysta!

Opiskelijabarometri on Opiskelun ja koulutuksen tutkimussäätiö eli Otuksen hanke, jonka yhteistyökumppani OLL on. Jaksossa keskustellut alustavat tulokset ovat luettavissa Otuksen sivulla.

Pylväsdiagrammi tyytyväisten osuudesta korkeakoulun liikkumismahdollisuuksiin: naiset 38 prosenttia, miehet 41 prosenttia ja muut 25 prosenttia.

Sinua voisi kiinnostaa myös