Opiskelijoiden Liikuntaliiton hallitus jakoi vastuualueensa ja suuntaa kohti kuntavaaleja

Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) hallitus vuodelle 2021 on järjestäytynyt ja jakanut vastuualueet puheenjohtajiston kesken. Lisäksi hallitus päätti puheenjohtajiston kummiopiskelija- ja ylioppilaskunnista (lista alla).

Puheenjohtaja Julia Tuuri vastaa kansainvälisistä suhteista, sidosryhmätoiminnasta, hallinnosta ja taloudesta. Varapuheenjohtaja Essi Lumme vastaa puolestaan viestinnästä ja edunvalvonnasta kuntavaalien ja vaikuttamisen osalta.

Varapuheenjohtaja Jorma Alastalon vastuulla ovat koulutukset ja tapahtumat, talous sekä edunvalvonta Liikkuva korkeakoulu -toiminnan ja YTHS:n osalta. Hallituksen jäsen Anna Salo vastaa liikuntatoimien verkostosta.

Puheenjohtaja Tuurin mukaan OLL tarjoaa kevään kuntavaaleissa liikunnallisia ratkaisuja, jotka hyödyttävät koko yhteiskuntaa. Kuntavaaliohjelmassa on kolme keskeistä ratkaisua.

”Esitämme esimerkiksi, että kampusalueiden ja opiskelija-asuntojen yhteyteen rakennetaan ulkoliikuntapaikkoja palvelemaan niin opiskelijoita kuin lähiseudun asukkaitakin”, Tuuri sanoo.

”Etäolosuhteiden jatkuessa on tärkeää kiinnittää huomiota myös arkipäivän liikuntaan. Vaaleissa vaikutetaan muun muassa pyöräilyolosuhteisiin – pyöräily onkin loistavaa hyötyliikuntaa kaikille kuntalaisille, myös opiskelijoille”, puheenjohtaja jatkaa.

OLL:n haluaa nostaa liikunnan ja ennaltaehkäisevän terveystyön kuntien strategiseksi painopisteeksi. Kuntavaaliohjelma on luettavissa OLL:n sivuilla.

Yhteystiedot

Puheenjohtaja Julia Tuuri (kansainväliset suhteet, sidosryhmätoiminta, hallinto ja talous), +358 44 780 0211, julia.tuuri@oll.fi

1. varapuheenjohtaja Essi Lumme (viestintä, edunvalvonta [kuntavaalit, vaikuttaminen, linjapaperi]), +358 44 780 0216, essi.lumme@oll.fi

2. varapuheenjohtaja Jorma Alastalo (koulutukset ja tapahtumat, talous, edunvalvonta [Liikkuva korkeakoulu, YTHS]), +358 44 780 0215, jorma.alastalo@oll.fi

Hallituksen jäsen Anna Salo (liikuntatoimien verkosto), anna.salo@oll.fi

Kummiopiskelija- ja ylioppilaskunnat

Julia Tuuri: AYY, ASK, HYY, SHS, METKA, Helga, HUMAKO, Lauremako, O’Diako

Essi Lumme: ISYY, JAMKO, JYY, KAMO, KOE, LTKY, SAVOTTA, Tahkon Talli

Jorma Alastalo: Polamk, TREY, TYY, SAMMAKKO, SAMO, VYY, Hamko, Kadettitoverikunta

Sinua voisi kiinnostaa myös

 • Liisa Reinola: Korkeakouluopiskelijat ‒ helposti unohdettu käyttäjäryhmä

  Julkaistu:

  Usein puhutaan lasten ja nuorten liikunnasta ja heidän tasa-arvoisista harrastusmahdollisuuksistaan. Kuinka tietyt lajit ovat kalliita harrastaa, mutta kuinka liikunta on tärkeää kehityksen, sosiaalisten suhteiden ja jopa terveyden kannalta. Kun heidän asiansa on saatu jotenkin kuntoon, hypätään useampi kymmenen vuotta eteenpäin ja keskustellaan vanhusten liikuntamahdollisuuksista. Liikunta näytteleekin todella suurta osaa heidän terveytensä ja toimintakykynsä tukemisessa. Heille täytyy siis tarjota mahdollisuus turvalliseen kuntosaliharjoitteluun, lähellä olevat lenkkipolut ja kaupungin liikuntapalveluiden ohjatut eläkeläisryhmät.

  Lue lisää artikkelista: Liisa Reinola: Korkeakouluopiskelijat ‒ helposti unohdettu käyttäjäryhmä

 • Opiskelijajärjestöjen yhteinen kuntavaalikampanja: parempi opiskelijakaupunki tehdään yhdessä

  Julkaistu:

  Opiskelijajärjestöjen yhteinen kuntavaalikampanja kannustaa opiskelijoita äänestämään ja lisää tietoisuutta kansainvälisten opiskelijoiden äänioikeudesta.

  Lue lisää artikkelista: Opiskelijajärjestöjen yhteinen kuntavaalikampanja: parempi opiskelijakaupunki tehdään yhdessä

 • COVID-19 pandemian vaikutukset korkeakoululiikuntaan

  Julkaistu:

  Valtion liikuntaneuvosto (VLN) teetti kevään lopulla selvityksen liikunta-alan tilanteesta. Selvityksestä unohtuivat kokonaan korkeakoulujen liikuntapalvelut. Opiskelijoiden liikuntaliitto laati VLN:n kyselylomakkeiden pohjalta oman kohdennetun kyselyn korkeakoululiikuntatoimijoille.

  Lue lisää artikkelista: COVID-19 pandemian vaikutukset korkeakoululiikuntaan