Opiskelijaliikunnan tulevaisuutta linjataan Kuortaneella 10.–11. marraskuuta

Julkaistu: Kategoria: Tiedote Asiasanat:

Korkeakouluopiskelijat päättävät liikuntapoliittisista linjoistaan ja valitsevat Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) hallituksen liittokokouksessa Kuortaneen urheiluopistolla 10.–11. marraskuuta.

Liittokokous alkaa keskiviikkona 10.11. klo 10.30. Juhlapuheen pitää tiede-, kulttuuri- ja liikuntaministeri Antti Kurvinen. Puhe kuullaan liittokokouksen ensimmäisenä päivänä pian kokouksen avauksen jälkeen.

Kaksipäiväisessä liittokokouksessa käsitellään sääntömääräisten asiakirjojen lisäksi OLL:n liikuntapoliittinen linjapaperi. Linjapaperissa korkeakouluopiskelijat linjaavat, miten yhteiskuntaa ja korkeakouluja tulee kehittää, jotta opiskelijat liikkuisivat terveytensä ja hyvinvointinsa kannalta riittävästi. Lisäksi käsittelyssä on OLL:ssä ensimmäistä kertaa käyttöönotettava tapahtuma- ja kilpailutoimintaa koskeva eettinen säännöstö.

Kokouksessa luovutetaan myös OLL-malja ja Vuoden Liekehtijä -palkinto tänä vuonna opiskelijaliikuntaa edistäneille toimijoille. Toisena kokouspäivänä valitaan liiton hallitus vuodelle 2022.

Kokouksessa on 45 äänivaltaista edustajaa, joista osa osallistuu etäyhteyden välityksellä. Liittokokous on kevään 2020 jälkeen OLL:n ensimmäinen läsnäolotapahtuma.

Tiedotusvälineet ja muut kiinnostuneet voivat seurata kokouksen suoraa nettilähetystä OLL:n Youtube-tilillä. Linkki lähetyksiin julkaistaan kokouspäivien aamuina myös liittokokoussivustolla, jossa on saatavilla myös kokouksen aikataulu, käsiteltävät asiakirjat ja muut kokoustiedot. Sosiaalisessa mediassa käytämme tunnistetta #liikuntaliitto.

OLL edustaa kaikkia Suomen korkeakouluopiskelijoita ja sen jäsenyhteisöihin kuuluu yli 140 000 opiskelijaa. Jäseninä ovat kahdeksan ylioppilaskuntaa, viisitoista opiskelijakuntaa sekä maanpuolustukorkeakoulun ja Suomen Urheiluopiston oppilaskunnat. Lisäksi yhteistoimintajäseninä on viisi korkeakoulujen liikuntapalvelua.

Lisätietoja

pääsihteeri Ida Bolander
ida.bolander@oll.fi
044 780 0210

puheenjohtaja Julia Tuuri
julia.tuuri@oll.fi
044 780 0211

viestintäasiantuntija Niko Peltokangas
niko.peltokangas@oll.fi
046 921 1215

Sinua voisi kiinnostaa myös