Opiskelija-aktiivit: Taidot kehittyvät ja hyvinvointi lisääntyy OLL:n lempeässä työyhteisössä

Julkaistu: Kategoria: Ajankohtaista Asiasanat:

OLL:n toimiston opiskelija-aktiivit kertovat, miltä hallitusvuosi nyt tuntuu.

Vuosi Opiskelijoiden Liikuntaliitossa huipentuu aina liittokokoukseen, jossa päätetään sekä liiton että muutaman opiskelijan tulevaisuudesta. Kokouksessa valitaan nimittäin liiton nelihenkinen hallitus vuoden mittaiselle seikkailulleen.

Mitä OLL-pesti on merkinnyt Essille, Janille ja Teklalle eli tämän vuoden hallituksen puheenjohtajalle ja varapuheenjohtajille?

Essi Lumme, puheenjohtaja

“Olin monta kertaa lukenut OLL:n olevan opiskelija- ja korkeakoululiikunnan valtakunnallinen edunvalvonta- ja vaikuttamisjärjestö. Tämä ei ole kuitenkaan koskaan realisoitunut yhtä selkeästi kuin tämän vuoden aikana. Olen päässyt esimerkiksi tapaamaan tiede- ja kulttuuriministeriä ja ministeriön virkahenkilöitä, ja on ollut iso juttu nähdä itsensä oman alan asiantuntijana ja vertaisena heidän kanssaan. Myös paneeleissa ja kansainvälisissä tapaamisissa olen huomannut, että minähän osaan tämän asian ja sillä on väliä, mitä OLL:n edustajana sanon.

Ehkä juuri tähän kulminoituu OLL-alumneilta kuulemani sanonta “ottakaa vuodesta kaikki irti, se on huikea kokemus”. Olen ylittänyt itseni eri tilanteissa, koska olen ymmärtänyt vuoden ainutkertaisuuden. Se on kannattanut. Jälkeenpäin on mukava pysähtyä muistelemaan, miten tuonut uusia asioita esiin virkahenkilöiden kanssa jutellessa tai tarjoillut kolme kertaa vanhemmille kollegoille tuoretta näkökulmaa kansainväliseen liikunnan edistämiseen.”

Jani Ressi, 2. varapuheenjohtaja

“Opin tuntemaan OLL:n toimintaa edellisessä luottamustoimessa opiskelijakunnassa. Samalla aloin huomata asioita, joissa omat kokemukseni ja taitoni voisivat olla hyödyksi. Kun minulta kysyttiin kiinnostusta hakea OLL:n hallitukseen, tarjouduin samantien enkä ole katunut hetkeäkään.”

Tekla Hahl, 1. varapuheenjohtaja

”OLL:ssä toimiminen on tukenut sosionomiopintojani sekä ohjannut ammatillista kasvuani. Tiedon ja taidon karttumisen lisäksi OLL:n lempeä ja inspiroiva työyhteisö on edistänyt itseni kehittämistä ja hyvinvointiani.

OLL:ssä toteutetaan konkreettisesti omia oppeja liikunnasta ja tasapainoisesta elämästä. Meillä vaikuttaminen todella lähtee liikkeelle yksilön esimerkistä työyhteisöön ja sitä kautta koko korkeakoulumaailmaan.”

Näin pääset mukaan

Kerrotko sinä ensi vuonna kokemuksiasi OLL:n toiminnasta sata tarinaa ja tuhat kokemusta rikkaampana? Nyt on aika pohtia mukaan lähtemistä tähän yllytyshulluun ja ahkeraan porukkaan. Uusi hallitus valitaan jäsenjärjestöjen asettamista ehdokkaista Vuokatissa 2–3. marraskuuta pidettävässä liittokokouksessa.

Lue lisää päivitetystä hallitusehdokkaan käsikirjasta! Voit myös kysyä lisää OLL:n toimijoilta. Jos lähdet ehdolle ja haluat ehdokkuudellesi näkyvyyttä liiton viestinnässä, ole yhteydessä viestintäasiantuntijaamme!

Sinua voisi kiinnostaa myös