OLL: Liikunnasta leikkaaminen tarkoittaa tulevaisuuden työkyvystä leikkaamista

Opiskelijoiden ja nuorten koronan kurittama hyvinvointi kaipaa lisää rahaa eikä leikkauksia. Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL) pitää anteeksiantamattomana valtion budjettiin suunniteltuja liikunta-, nuoriso- ja kulttuurialojen leikkauksia.

Liikunnassa leikkaukset kohdistuisivat uusien liikuntamahdollisuuksien rakentamiseen ja matalan kynnyksen liikuntaa tuottavaan kansalaistoimintaan.

Korkeakouluopiskelijoiden kannalta liikunnan leikkaukset ovat erityisen kriittisiä, sillä liikuntaan osoitetut valtion koronatuet eivät ole koskeneet korkeakoululiikuntaa.

Opiskelijoiden hyvinvoinnin ongelmat ovat korostuneet pandemian aikana. Kyselyjen mukaan yli puolet opiskelijoista on tuntenut itsensä koronakriisin vuoksi entistä yksinäisemmäksi. Korkeakouluopiskelijoiden mielenterveyteen liittyvien terveydenhuollon käyntien on raportoitu lisääntyneen selvästi enemmän vanhempiin ikäluokkiin verrattuna.

– Nuorena opitut tavat huolehtia omasta terveydestään, liikkua ja tauottaa paikallaanoloa kantavat kauas työelämään. Liikunnan leikkaukset on peruttava, ja sitä vastoin on panostettava tämän hetken ja tulevaisuuden hyvinvointiin. Matalan kynnykset liikuntamahdollisuudet tarvitsevat nyt tukea ja kehittämistä, ei leikkaamista, painottaa OLL:n puheenjohtaja Julia Tuuri.

Lisätietoja

Varapuheenjohtaja Essi Lumme
essi.lumme@oll.fi
044 780 0216

Sinua voisi kiinnostaa myös

 • Liisa Reinola: Korkeakouluopiskelijat ‒ helposti unohdettu käyttäjäryhmä

  Julkaistu:

  Usein puhutaan lasten ja nuorten liikunnasta ja heidän tasa-arvoisista harrastusmahdollisuuksistaan. Kuinka tietyt lajit ovat kalliita harrastaa, mutta kuinka liikunta on tärkeää kehityksen, sosiaalisten suhteiden ja jopa terveyden kannalta. Kun heidän asiansa on saatu jotenkin kuntoon, hypätään useampi kymmenen vuotta eteenpäin ja keskustellaan vanhusten liikuntamahdollisuuksista. Liikunta näytteleekin todella suurta osaa heidän terveytensä ja toimintakykynsä tukemisessa. Heille täytyy siis tarjota mahdollisuus turvalliseen kuntosaliharjoitteluun, lähellä olevat lenkkipolut ja kaupungin liikuntapalveluiden ohjatut eläkeläisryhmät.

  Lue lisää artikkelista: Liisa Reinola: Korkeakouluopiskelijat ‒ helposti unohdettu käyttäjäryhmä

 • Opiskelijaliike-podcastin pilottijaksossa pohditaan valtakunnallisen edunvalvonnan tulevaisuutta

  Julkaistu:

  Tämä on Opiskelijaliike-podcast, jossa tutkitaan korkeakoululiikunnan tulevaisuutta! Pilottijaksossa vieraana on Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) Siiri Turunen ja haastattelussa Sulkapalloliiton puheenjohtaja Tytti Saarinen.

  Lue lisää artikkelista: Opiskelijaliike-podcastin pilottijaksossa pohditaan valtakunnallisen edunvalvonnan tulevaisuutta

 • Tekla Hahl: Korkeakoululiikunnan suositukset ovat liikuntaedunvalvonnan ytimessä

  Julkaistu:

  Opiskelijoiden Liikuntaliiton edunvalvontatyö perustuu korkeakoululiikunnan suosituksiin, jotka ohjaavat korkeakouluja sekä liikuntapalvelujen että terveellisen opiskeluympäristön rakentamisessa. OLL:n varapuheenjohtaja Tekla Hahl tutustui suosituksiin edunvalvontatyössä, mutta tajusi kohdanneensa ne jo luennolla ammattikorkeakoulussa.

  Lue lisää artikkelista: Tekla Hahl: Korkeakoululiikunnan suositukset ovat liikuntaedunvalvonnan ytimessä