Liikunnalle rahaa budjettiriihessä

Julkaistu: Kategoria: Ajankohtaista Asiasanat:

Suomen hallituksen budjettiriihi on takana. Osallistuimme yhdessä SYL:n ja SAMOKin kanssa budjettiriihipäivystykseen 17.9.2019 Säätytalolla. Yhteisen päivystyksen tarkoituksena oli muistuttaa neuvottelijoita opiskelijoiden huomioimisesta budjettineuvotteluissa neuvottelijoiden saapuessa Säätytalolle.

Budjettiriihen neuvottelujen tulokset julkaistiin saman päivän iltana. Iloksemme liikunnalle ja urheilulle on tulossa enemmän rahoitusta kuin edellisen hallituksen aikana. OLL on ollut osana liikuntakenttää vaikuttamassa siihen, että liikunnan ja urheilun rahoitus kasvaa. Seuraavaksi huolehdimme siitä, että liikunnan rahoitus ohjautuu myös opiskelijaliikunnan edistämiseen.

Riihen tulokset olivat liikunnan osalta seuraavanlaisia:

“Poikkihallinnolliseen liikkumisohjelmaan ehdotetaan 6 miljoonan euron ja liikuntapaikkarakentamiseen 2 miljoonan euron määrärahaa vuonna 2020. Liikunnan ja huippu-urheilun edistämiseen ehdotetaan 4,8 miljoonan euron lisäystä vuonna 2020. Liikuntapoliittisen selonteon toimeenpanoon varataan 6,2 miljoonaa euroa vuonna 2021 sekä 4,5 miljoonaa euroa vuosina 2022 ja 2023.”

Jatkamme vaikutustyötä varmistaaksemme, että opiskelijaliikunta aidosti saa tarvitsemansa rahoituksen.

Lue yhteinen kannanottomme budjettiriihestä.

Jussi Ansala

Korkeakoululiikunnan erityisasiantuntija

Kirjoittajaprofiili: Jussi Ansala

Sinua voisi kiinnostaa myös