#Liikkumalla työkykyä nyt -teemaviikko

Julkaistu: Kategoria: Ajankohtaista Asiasanat:

Liikkumalla työkykyä nyt on Opiskelijoiden Liikuntaliiton, Liikkuva opiskelu -ohjelman sekä muiden eri yhteiskunnallisten toimijoiden yhteinen työkykyä edistävä kampanja. Kampanja järjestetään 18.–22.9.2023.

Viiden päivän aikana Liikkuva opiskelu -ohjelma ja kumppanit esittelevät omia parhaita käytäntöjään ja työkalujaan työkyvyn edistämiseksi. Vastaamme samalla myös tasavallan presidentti Sauli Niinistön liikkumishaasteeseen.

Korkeakoululiikunta on mitä parhain keino edistää opiskelu- ja työkykyä. Tuokaamme se yhdessä esille jakamalla viestiä somessa, omissa verkostoissamme ja osallistumalla tapahtumiin:


Kampanjaa toteuttamassa:

Liikkuvat-kokonaisuus: Liikkuva opiskelu, Liikkuva koulu, Liikkuva varhaiskasvatus, Liikkuva aikuinen ja Fiksusti kouluun
Elinkeinoelämän keskusliitto (EK)
Korkeakoulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö (AKAVA)
Koululiikuntaliitto (KLL)
Liikunnan aluejärjestöt
Lukiolaisten liitto
Mountain Warriors
Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL)
SAKU ry
Smart Moves (UKK-instituutti)
Terve koululainen (UKK-instituutti)
STTK
Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto (SAKKI ry)
Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö (SAK)
Suomen olympiakomitea (OK)
Suomen opiskelijakuntien liitto (SAMOK)
Suomen Työväen Urheiluliitto (TUL)
Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL)

Sinua voisi kiinnostaa myös

 • Opiskelijan ihana kamala arki – näin pidät itsestäsi huolta syksyn kiireessä

  Julkaistu:

  Paluu opintoihin ja arkirutiineihin on toiselle aihe kiljua riemusta, kun taas toinen käy läpi kauhunsekaisia tuntemuksia. Toinen nauttii aikatauluista ja suunnittelusta, kun taas toinen haluaisi vielä jatkaa lomailua rennoin mielin. Jotta uuden lukuvuoden alku tuntuisi vähän mukavammalta, kokosimme alle muutaman vinkin piristämään syksyäsi.

  Lue lisää artikkelista: Opiskelijan ihana kamala arki – näin pidät itsestäsi huolta syksyn kiireessä

 • 90 minuuttia nuokkumista vai oppimista?

  Julkaistu:

  Korkeakoulujen luennot venyvät herkästi istumismaratoneiksi. Tauot parantaisivat tutkitusti oppimista, vierystilaa ja terveyttä, mutta miten näitä tiiviitä, 90 minuutin opiskelurupeamia voitaisiin tauottaa? Tässä Acatiimissa julkaistussa artikkelissa pohditaan keinoja istumisen tauottamiseen korkeakouluissa.

  Lue lisää artikkelista: 90 minuuttia nuokkumista vai oppimista?

 • Liikkuva korkeakoulu vahvistuu – OKM myönsi OLL:lle merkittävän tuen Liikkuvan korkeakoulun jatkokehitykseen

  Julkaistu:

  Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) koordinoimaan Liikkuva korkeakoulu -toimintaan 90 000 euroa ensimmäiselle vuodelle. Hanke on suunniteltu kolmivuotiseksi. Keskiössä on uusien korkeakouluarjen liikkunnallistamista lisäävien ratkaisujen löytäminen ja niiden käyttöön jalkauttaminen yhdessä korkeakouluyhteisöjen kanssa.

  Lue lisää artikkelista: Liikkuva korkeakoulu vahvistuu – OKM myönsi OLL:lle merkittävän tuen Liikkuvan korkeakoulun jatkokehitykseen