Joel Naukkarinen souti Suomeen kultamitalin viimeisissä opiskelijoiden EM-kisoissaan

Julkaistu: Kategoria: Ajankohtaista Asiasanat:

Suomen mitalikasa vuoden 2022 opiskelijoiden Euroopan mestaruuksissa kasvaa entisestään – Joel Naukkarinen sijoittui ensimmäiseksi soudussa Istanbulissa 7.-9.9.2022 järjestetyissä opiskelijoiden EM-kilpailuissa. Naukkarisen voiton myötä on Suomeen saatu OEM-kisoista kaiken kaikkiaan kolme mitalia.

Kuva: Balint Czucz

Kuopiolainen kliinisen tohtoriohjelman opiskelija ja KYSin tutkija Joel Naukkarinen lähti keräämään ponnistusvoimaa opiskelijoiden EM-kisoista valmistautuessaan uran seuraavaan, kovempaan haasteeseen.

”Harkitsin pitkään osallistumista näihin kisoihin, sillä tavoittelin paikkaa myös heti seuraavalla viikolla alkaviin MM-kisoihin, minne sainkin kisapaikan ensimmäistä kertaa uralla miesten yksikössä”, Naukkarinen kertoo.

Soudun tuore OEM-mestari sanoo kilpailuitsetunnon vahvistamisen olleen tärkeää MM-kisoihin valmistautuessa.

”Huolellisen arvion jälkeen päädyin siihen, että opiskelijoiden EM-kisat olisivat minulle selvästi paras vaihtoehto seuraavaksi kovimpaan haasteeseen valmistautuessa. Olen fyysisesti ja taidollisesti urani parhaimmassa kunnossa, joten MM-valmistautumisessa annoin eniten painoarvoa psyykkisille ulottuvuuksille ja sille, miten tärkeää on vahvistaa onnistumisiin johtavaa mentaliteettia.”

Uran parhaat hetket opiskelijakisojen parissa

Opiskelijakisojen ilmapiiri ja arvomaailma ovat olleet Joel Naukkariselle mieleisiä. Naukkarisen mukaan opiskelijakisoissa ei paitsi kilpailla keskenään, vaan myös ystävystytään ja kerrytetään hienoja muistoja. Erityisesti kansainväliset kohtaamiset ovat jääneet mieleen – ne ovat nyt viimeisimmän EM-kullankin myötä poikineet lämpimiä onnitteluja entisiltä kilpakumppaneilta ympäri maailman.

”Olen useimmiten matkustanut kisoihin yksin, Suomen ainoana edustajana soudussa. Se on lopulta muodostunut kisojen antoisimmaksi jutuksi, koska silloin tulee moninkertaisesti tutustuttua muiden joukkueiden kanssa. Opiskelijoiden kisoissa on syntynyt monta hyvää ystävyyssuhdetta”, Naukkarinen kertoo.

Myös opiskelijaurheilijoiden yhteisöön kuulumisen ja Itä-Suomen yliopiston edustamisen Naukkarinen on kokenut itselleen merkityksellisenä.

”Vuosi vuodelta yliopiston kyltin tai Suomen lipun kantaminen on muuttunut aina vain nostalgisemmaksi hetkeksi. Samoin yliopiston nimen kuuleminen juuri ennen starttia kilpailijoiden esittelyssä ja vähän ajan kuluttua palkintojen jaossa”, Naukkarinen kuvailee.

Naukkarinen on tavoitellut menestystä opiskelijoiden arvokisoissa vuodesta 2016. Kuluneisiin vuosiin on mahtunut kaksi EM-hopeaa, yksi EM-pronssi sekä yksi MM-pronssi. Naukkarinen näkee opiskelijakisojen hyvän ilmapiirin olleen syy siihen, että hän on kokenut uransa parhaat hetket juuri opiskelijoiden arvokisoissa.

”Se on siivittänyt myös urheilullisesti parhaisiin suorituksiini. Seitsemän vuoden matkalle näissä kilpailuissa tämä oli hieno päätös”, Naukkarinen toteaa.

Joel Naukkarinen edustaa Suomea muun soudun maajoukkueen kanssa Olympiasoudun MM-kilpailuissa 18.-25.9.2022 Tšekin Racicessa. Me Opiskelijoiden Liikuntaliitolla toivotamme onnea ja menestystä tuleviin kisoihin ja kiitämme yhteisistä vuosista opiskelijakisahurmoksen parissa!

Mietityttääkö kilpaurheilun ja opintojen sujuva yhdistäminen? Kuinka osallistua kisoihin, jos ilmoittautuminen ei ole mahdollista oman yliopiston kautta? OLL auttaa opiskelijoita myös kilpaurheilun maailmassa. Ota yhteyttä, niin etsimme yhdessä ratkaisun pulmaasi.

Markku Rantahalvari
Tapahtuma- ja koulutusasiantuntija (tavoitettavissa ma–to)

markku.rantahalvari@oll.fi
+358 44 780 0217

Kristiina Teppo

Viestintäasiantuntija (tavoitettavissa ma–to)

Kirjoittajaprofiili: Kristiina Teppo

Sinua voisi kiinnostaa myös