EM-kisoista kotiutui mitaliennätys ja paljon tyytyväisiä urheilijoita

Lodz eli “Puolan Kouvola” täyttyi heinäkuun kahdella viimeisellä opiskelijaurheilijoista. Opiskelijoiden EM-kisojen kahdessakymmenessä lajissa urheili lähes 6000 urheilijaa. Suomen korkeakouluja edusti 62 urheilijan joukkue kahdeksassa eri lajissa.

EM-kisojen taso on todella kova ja suomalaisten aikaisempi ennätys on yksi mitali. Tänä vuonna ennätys rikkoutui, kun Maria Korpela (Turun yliopisto) voitti pronssia karaten ottelusarjassa ja Jenna Kylmänen (Hämeen amk), Mari Keskiivari (Aalto-yliopisto) ja Noora Marttila (Helsingin yliopisto) voittivat kata (liikesarja) -joukkuekisassa kultaa.

Hyvien urheilusuoritusten lisäksi kisat tarjosivat iloisia hetkiä pitkän kisattoman putken päätteeksi. Järjestelyt toimivat hyvin ja kisapaikat keräsivät kiitosta. Järjestäjät toivoivat osallistujien rakastuvan Lodziin, vaikka vitsailivat sen olevan vaikeaa, koska arkkitehtuurillisesti se on täynnä harmaata betonia. Siitä huolimatta kilpailijat, valmentajat ja vapaaehtoiset viihtyivät hyvin.

Tänä vuonna on vielä tulossa soudun opiskelijoiden EM-kisat Turkissa 6.9.

Sinua voisi kiinnostaa myös

 • SELL-kisojen isännöinti tarjoaa mahdollisuuden kansainväliseen profiloitumiseen

  Julkaistu:

  SELL Student Games on kansainvälinen korkeakouluopiskelijoille tarkoitettu opiskelijaliikuntatapahtuma. Toukokuun toiseksi viimeisenä viikonloppuna pidettävien SELL-kisojen järjestämisestä vastaavat vuoroin neljä SELL-maata: Suomi, Viro, Latvia ja Liettua. Vuonna 2025 on jälleen Suomen vuoro isännöidä kisoja.

  Lue lisää artikkelista: SELL-kisojen isännöinti tarjoaa mahdollisuuden kansainväliseen profiloitumiseen

 • SELL-kisojen satavuotista historiaa juhlittiin Virossa

  Julkaistu:

  Suomen ja Baltian maiden yhteiset SELL Student Games -opiskelijaurheilukilpailut pidettiin 19.–21.5. Tartossa Virossa. Opiskelijoiden Liikuntaliitto oli paikan päällä edustamassa Suomea ja nauttimassa kisatunnelmasta. Liiton kolmihenkisessä delegaatiossa mukana olivat puheenjohtaja Emilia Junnila, varapuheenjohtaja Atte Kolehmainen sekä tapahtuma- ja koulutusasiantuntija Markku Rantahalvari.

  Lue lisää artikkelista: SELL-kisojen satavuotista historiaa juhlittiin Virossa

 • Kansainvälistä liikuntavaikuttamista tehdään sodan varjossa

  Julkaistu:

  Universiadeja, venäläisministereitä ja korkeakoulujen liikuntaolosuhteita – tänä vuonna tapahtuu paljon opiskelijaliikunnan ja -urheilun kansainvälisillä kentillä, niin kilparadoilla kuin kabineteissa. OLL:n pääsihteeri Niko Peltokangas kirjoittaa, miten liitto vaikuttaa kansainvälisissä kattojärjestöissä.

  Lue lisää artikkelista: Kansainvälistä liikuntavaikuttamista tehdään sodan varjossa