SELL-kisojen satavuotista historiaa juhlittiin Virossa

Julkaistu: Kategoria: Ajankohtaista Asiasanat:

Suomen ja Baltian maiden yhteiset SELL Student Games -opiskelijaurheilukilpailut pidettiin 19.–21.5. Tartossa Virossa. Opiskelijoiden Liikuntaliitto oli paikan päällä edustamassa Suomea ja nauttimassa kisatunnelmasta. Liiton kolmihenkisessä delegaatiossa mukana olivat puheenjohtaja Emilia Junnila, varapuheenjohtaja Atte Kolehmainen sekä tapahtuma- ja koulutusasiantuntija Markku Rantahalvari.

Kuvassa OLL:n väki yhdessä Viron presidentin Alar Kariksen kanssa.

Vuoden 2023 SELL-kisoissa oli ripaus historiaa läsnä – vuorovuosina Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa järjestettävät kisat täyttivät sata vuotta. Alkujaan vuoden 2023 kisat oli määrä pitää Liettuassa, mutta korona siirsi kisoja ja järjestäjävuoron juhlavuodelle sai Viron Tartto, jossa myös ensimmäiset SELL-kisat järjestettiin vuonna 1923.

SELL-kisat olivat vuosikymmenten ajan tauolla Neuvostoliiton miehitettyä Baltian. Vuonna 1997 SELL-maat sopivat Tartossa, että opiskelijaurheilutapahtuman perinne herätetään jälleen henkiin.

Kansainvälisen urheilutapahtuman tunnelmaa

OLL:n edustus lähti matkaan jo torstaina 18.5., sillä kyseisenä iltana järjestettiin SELL-maiden yhteinen tervetuliaisillallinen. Paikalla oli Suomen, Viron, Latvian ja Liettuan opiskelijaurheiluliittojen johtoa sekä kansainvälisen opiskelijaurheiluliitto FISU:n puheenjohtaja. Tilaisuudessa jaettiin myös huomionosoitukset jokaiselle SELL-maalle kiitoksena yhteistyöstä vuosien varrella.

Juhlavuosi oli huomioitu myös tapahtuman aikataulussa: perjantaina 19.5. iltaohjelmaan sisältyi kaupungin vastaanotto, joka alkoi klo 19.23 merkkinä kisojen sadan vuoden merkkipaalusta.

Myöhemmin samana iltana pidettiin kisojen viralliset avajaiset, jossa kuultiin tervehdyksiä muun muassa Viron akateemiselta opiskelijaurheiluliitolta, Tarton pormestarilta ja Viron presidentiltä. Avajaisissa nähtiin myös komea tuli- ja pyrotekniikkaa sisältänyt näytös.

Suomen Aalto Basketille hopeaa

Iloisessa urheilutapahtumassa suomalaisista opiskelijoista menestystä niitti Aalto Basketin naisten koripallojoukkue sijoittumalla toiseksi. Uutena lajina kisoissa nähtiin frisbeegolf, joka toi kisoihin eloisuutta perinteisten urheilulajien joukossa.

Emilia ja Atte pääsivät kisojen katsomisen lisäksi jakamaan palkintoja koripallon ja painin mitalisteille.

OLL kiittää Viron akateemista opiskelijaurheiluliittoa järjestelyistä ja onnistuneesta kisaviikonlopusta! Keväällä 2024 järjestäjävuorossa on Liettua, jolloin kisat järjestetään Kaunasissa. Suomi saa kisat järjestettäväkseen vuonna 2025.

Sinua voisi kiinnostaa myös