OLL:n terveiset puoliväliriiheen: Nyt ei ole aika leikata liikunnasta!

Julkaistu: Kategoria: Kannanotto Asiasanat:

Tarve panostaa opiskelijoiden liikkumiseen ja hyvinvointiin korostuu koronan keskellä. Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL) muistuttaa julkisen talouden suunnitelmasta neuvottelevaa hallitusta, että panostus opiskelijoiden hyvinvointiin on panostus tulevaisuuteen. Mielestämme nyt ei ole oikea aika leikata liikunnasta, vaan pikemmin satsata siihen.

Yhteiskunnalle koituu vuosittain yli 3 miljardia kuluja liian vähäisestä liikkumisesta. Tulevaisuudessa kulut eivät ole laskemassa, kun liikkumisen määrä vähenee ja väestö ikääntyy. Lasten ja nuorten liikkumiseen tuleekin panostaa, jotta voimme välttää tämän. Hallitusohjelmassa on myös kirjaus liikunnan kokonaisaktiivisuuden nostamisesta, ja tiedeministeri Saarikko on vaatinut korkeakouluilta toimia opiskelijoiden hyvinvoinnin parantamiseksi. Sanojen lisäksi tähän työhön tulee suunnata myös rahaa.

“Liikuntaan sijoitettu raha maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin. Nyt tarvitaan panostusta hyvinvointiin ja liikuntaan”, OLL:n puheenjohtaja Julia Tuuri toteaa.

Liikkuva koulu -ohjelma on hyvä esimerkki siitä, kuinka voimme liikunnan avulla vaikuttaa positiivisesti lasten ja nuorten oppimiseen, hyvinvointiin ja yhteisöllisyyden tunteeseen. Ohjelma on laajentunut myös korkea-asteelle, mutta ei ole vielä saavuttanut kaikkia korkeakouluja.

“Liikkuva korkeakoulu -ohjelman lisäksi tarvitaan työtä opiskelijoiden paikallisten liikkumismahdollisuuksien eteen sekä resursseja opiskelijoiden tavoittamiseen ja innostamiseen liikunnan pariin. Alkuponnistus on ollut vahva, ja sen viitoittamaa tietä ei tule ehdoin tahdoin turmella”, puheenjohtaja Tuuri vetoaa.

#eileikataliikunnasta

Sinua voisi kiinnostaa myös