OLL:n terveiset puoliväliriiheen: Nyt ei ole aika leikata liikunnasta!

Julkaistu: Kategoria: Kannanotto Asiasanat:

Tarve panostaa opiskelijoiden liikkumiseen ja hyvinvointiin korostuu koronan keskellä. Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL) muistuttaa julkisen talouden suunnitelmasta neuvottelevaa hallitusta, että panostus opiskelijoiden hyvinvointiin on panostus tulevaisuuteen. Mielestämme nyt ei ole oikea aika leikata liikunnasta, vaan pikemmin satsata siihen.

Yhteiskunnalle koituu vuosittain yli 3 miljardia kuluja liian vähäisestä liikkumisesta. Tulevaisuudessa kulut eivät ole laskemassa, kun liikkumisen määrä vähenee ja väestö ikääntyy. Lasten ja nuorten liikkumiseen tuleekin panostaa, jotta voimme välttää tämän. Hallitusohjelmassa on myös kirjaus liikunnan kokonaisaktiivisuuden nostamisesta, ja tiedeministeri Saarikko on vaatinut korkeakouluilta toimia opiskelijoiden hyvinvoinnin parantamiseksi. Sanojen lisäksi tähän työhön tulee suunnata myös rahaa.

“Liikuntaan sijoitettu raha maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin. Nyt tarvitaan panostusta hyvinvointiin ja liikuntaan”, OLL:n puheenjohtaja Julia Tuuri toteaa.

Liikkuva koulu -ohjelma on hyvä esimerkki siitä, kuinka voimme liikunnan avulla vaikuttaa positiivisesti lasten ja nuorten oppimiseen, hyvinvointiin ja yhteisöllisyyden tunteeseen. Ohjelma on laajentunut myös korkea-asteelle, mutta ei ole vielä saavuttanut kaikkia korkeakouluja.

“Liikkuva korkeakoulu -ohjelman lisäksi tarvitaan työtä opiskelijoiden paikallisten liikkumismahdollisuuksien eteen sekä resursseja opiskelijoiden tavoittamiseen ja innostamiseen liikunnan pariin. Alkuponnistus on ollut vahva, ja sen viitoittamaa tietä ei tule ehdoin tahdoin turmella”, puheenjohtaja Tuuri vetoaa.

#eileikataliikunnasta

Sinua voisi kiinnostaa myös

 • Saara Karkulahti: Näin opiskelijajärjestö vaikuttaa liikkumisen kysymyksiin kunnassa

  Julkaistu:

  Kaupunginvaltuutettu ja liikuntatoimija Saara Karkulahti (os. Hanhela) antaa opiskelijajärjestöille vinkkinsä liikunnan edistämiseksi kunnallisessa päätöksenteossa.

  Lue lisää artikkelista: Saara Karkulahti: Näin opiskelijajärjestö vaikuttaa liikkumisen kysymyksiin kunnassa

 • Kooste kuntavaikuttamisen webinaaristamme

  Julkaistu:

  Järjestimme webinaarin lautakuntavaikuttamisesta joulukuussa 2020. Se oli osa kolmiosaista kuntavaalisarjaa, jonka järjestimme yhdessä SAMOKin ja SYL:n kanssa kuntavaaleihin liittyen. Tässä koosteessa on webinaari pähkinänkuoressa.

  Lue lisää artikkelista: Kooste kuntavaikuttamisen webinaaristamme

 • Liisa Reinola: Korkeakouluopiskelijat ‒ helposti unohdettu käyttäjäryhmä

  Julkaistu:

  Usein puhutaan lasten ja nuorten liikunnasta ja heidän tasa-arvoisista harrastusmahdollisuuksistaan. Kuinka tietyt lajit ovat kalliita harrastaa, mutta kuinka liikunta on tärkeää kehityksen, sosiaalisten suhteiden ja jopa terveyden kannalta. Kun heidän asiansa on saatu jotenkin kuntoon, hypätään useampi kymmenen vuotta eteenpäin ja keskustellaan vanhusten liikuntamahdollisuuksista. Liikunta näytteleekin todella suurta osaa heidän terveytensä ja toimintakykynsä tukemisessa. Heille täytyy siis tarjota mahdollisuus turvalliseen kuntosaliharjoitteluun, lähellä olevat lenkkipolut ja kaupungin liikuntapalveluiden ohjatut eläkeläisryhmät.

  Lue lisää artikkelista: Liisa Reinola: Korkeakouluopiskelijat ‒ helposti unohdettu käyttäjäryhmä