Liikkuva korkeakoulu -ohjelma käynnistyy – tule mukaan!

Julkaistu: Kategoria: Ajankohtaista Asiasanat:

Alemmilla koulutusasteilla menestystä niittänyt Liikkuva koulu -ohjelmakokonaisuus laajenee nyt toden teolla myös korkeakouluihin. Opiskelijoiden Liikuntaliitto on käynnistämässä kolmivuotista Liikkuva korkeakoulu 2020‒2022 -ohjelmaa yhdessä yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kanssa.

Ohjelmassa keskitytään arjen fyysisen aktiivisuuden lisäämiseen korkeakouluissa perinteisten liikuntapalvelujen rinnalla. Tavoitteena on muokata koko korkeakouluympäristöä sellaiseksi, että fyysisesti aktiivisemmat arjen valinnat ovat helppoja, jopa automaattisia. Myös opiskelijoiden hurjista istumismääristä halutaan nipistää.

Tavoitteiden saavuttamiseksi OLL kutsuu korkeakouluja sekä opiskelija- ja ylioppilaskuntia mukaan kehittämään, kokeilemaan ja juurruttamaan yhdessä uusia ratkaisuja. Pyydämme kiinnostuneita korkeakouluyhteisöjä olemaan yhteydessä OLL:n toimistoon.

Ohjelman keskeisenä kumppanina toimii LIKES:n Liikkuva opiskelu -ohjelma. Opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnan vastuualue tukee avustuksilla Liikkuva korkeakoulu -ohjelman rakentamista.

Lisätiedot:

Anni Liina Ikonen
korkeakoululiikunnan asiantuntija
anniliina.ikonen@oll.fi
+358 44 780 0219

Jussi Ansala
korkeakoululiikunnan erityisasiantuntija
jussi.ansala@oll.fi
+358 44 780 0214

Sinua voisi kiinnostaa myös