Liikkuva korkeakoulu -ohjelma käynnistyy – tule mukaan!

Julkaistu: Kategoria: Ajankohtaista Asiasanat:

Alemmilla koulutusasteilla menestystä niittänyt Liikkuva koulu -ohjelmakokonaisuus laajenee nyt toden teolla myös korkeakouluihin. Opiskelijoiden Liikuntaliitto on käynnistämässä kolmivuotista Liikkuva korkeakoulu 2020‒2022 -ohjelmaa yhdessä yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen kanssa.

Ohjelmassa keskitytään arjen fyysisen aktiivisuuden lisäämiseen korkeakouluissa perinteisten liikuntapalvelujen rinnalla. Tavoitteena on muokata koko korkeakouluympäristöä sellaiseksi, että fyysisesti aktiivisemmat arjen valinnat ovat helppoja, jopa automaattisia. Myös opiskelijoiden hurjista istumismääristä halutaan nipistää.

Tavoitteiden saavuttamiseksi OLL kutsuu korkeakouluja sekä opiskelija- ja ylioppilaskuntia mukaan kehittämään, kokeilemaan ja juurruttamaan yhdessä uusia ratkaisuja. Pyydämme kiinnostuneita korkeakouluyhteisöjä olemaan yhteydessä OLL:n toimistoon.

Ohjelman keskeisenä kumppanina toimii LIKES:n Liikkuva opiskelu -ohjelma. Opetus- ja kulttuuriministeriön liikunnan vastuualue tukee avustuksilla Liikkuva korkeakoulu -ohjelman rakentamista.

Lisätiedot:

Anni Liina Ikonen
korkeakoululiikunnan asiantuntija
anniliina.ikonen@oll.fi
+358 44 780 0219

Jussi Ansala
korkeakoululiikunnan erityisasiantuntija
jussi.ansala@oll.fi
+358 44 780 0214

Sinua voisi kiinnostaa myös

 • Ninni Kuparinen: Liikkuva korkeakoulu - Avain passiivisuuden lukkoon?

  Julkaistu:

  Ninni Kuparinen on Opiskelijakunta KOE hallituksen jäsen ja Lappeenrannan kampuspuheenjohtaja. Liikunnallisesti LAB-ammattikorkeakoulun Lappeenrannan kampuksella moni asia on hyvin. Mutta kehittämisen kohteita löytyy aina. Ninni kertoo oman näkökulmansa, miksi Liikkuva Korkeakoulu -toimintaa tarvitaan.

  Lue lisää artikkelista: Ninni Kuparinen: Liikkuva korkeakoulu - Avain passiivisuuden lukkoon?

 • Tuire Ranta-Meyer: Leikkivä ihminen uskaltaa liikkua korkeakoulussa

  Julkaistu:

  Tässä blogitekstissä Tuire Ranta-Meyer Metropolian ammattikorkeakoulusta pohtii, saako ammattikorkeakoulussa olla mielikuvittelujohtajia ja hulluusmestareita, kuten Littlen toimistossa? Voisiko luova, tänään vähän hassahtaneelta tuntuva idea olla huomenna kehitystä eteenpäin vievä voima? Löytyykö korkeakoululiikuntaan sellaisia näkökulmia, joissa opiskelijan ei tarvitse puhkua urheilullista voimaa voidakseen osallistua, harrastaa omilla ehdoillaan ja nauttia fyysisestä aktiivisuudesta askel − tai vaikkapa ranteen pyöritys kerrallaan.

  Lue lisää artikkelista: Tuire Ranta-Meyer: Leikkivä ihminen uskaltaa liikkua korkeakoulussa

 • Markus Halonen: Tiedon levittäminen on tärkeä osa aktiivisuuden edistämistä

  Julkaistu:

  Korkeakoulukulttuurin aktiivisuuden lisääminen on monitahoinen tavoite, jonka saavuttamiseksi kohderyhmää kannattaa lähestyä monesta eri kulmasta. Liikunnan hyödyistä ja liikkumattomuuden haitoista muistuttaminen on tietenkin tärkeää, mutta tarvitaan myös yksityiskohtaisempaa tietoa, kun uuden oppiminen halutaan jalostaa aktiivisuutta lisääväksi toiminnaksi. Tikissä työelämään -hanke järjesti elokuussa 2020 kolmen webinaarin sarja, jossa tarkasteltiin liikunnan hyötyjä mutta myös mahdollisia haittoja muun muassa aivoterveyden ja uusien liikkumisen suositusten näkökulmasta.

  Lue lisää artikkelista: Markus Halonen: Tiedon levittäminen on tärkeä osa aktiivisuuden edistämistä