Essi Lumme valittiin Opiskelijoiden Liikuntaliiton puheenjohtajaksi

Julkaistu: Kategoria: Tiedote Asiasanat:

Opiskelijoiden Liikuntaliiton (OLL) puheenjohtajaksi vuodelle 2022 valittiin bio- ja kemiantekniikan opiskelija Essi Lumme Metropolia-ammattikorkeakoulusta. Hän toimii parhaillaan liiton varapuheenjohtajana. Tänään Kuortaneella päättyneessä liittokokouksessa OLL:n uusiksi varapuheenjohtajiksi valittiin Jani Ressi Metropolia-ammattikorkeakoulusta ja Tekla Hahl Jyväskylän ammattikorkeakoulusta ja hallituksen jäseneksi Pekko Pirhonen Moveo-liikuntapalveluista.

“Opiskelijoiden Liikuntaliiton toiminnan merkitys on korostunut koronakriisin aikana. Valtakunnallisessa päätöksenteossa selvästi tarvitaan valtakunnallista asiantuntijaorganisaatiota pitämään ääntä korkeakoulu- ja opiskelijaliikunnan puolesta, jotta niiden arvo fyysisen aktiivisuuden ja henkisen hyvinvoinnin rakentajina tunnistetaan“, puheenjohtajaksi valittu Lumme kommentoi.

Liittokokous hyväksyi OLL:lle päivitetyn liikuntapoliittisen linjapaperin, joka kokoaa yhteen liiton tärkeimmät tavoitteet. Linjapaperi ottaa kantaa esimerkiksi liikunnan rahoitukseen ja yhdenvertaisuuteen sekä arkiaktiivisuuden tukemiseen.

”Liikunta-alan rahoitukselle etsitään uutta mallia samaan aikaan, kun valmistaudutaan vuoden 2023 eduskuntavaaleihin. Ensi vuonna meidän opiskelijaliikunnan ja liikkuvan korkeakoulun asiantuntijoiden on nostettava liikkumisen merkitys isoksi vaaliteemaksi,” Lumme visioi.

OLL-malja Vaasaan, Vuoden Liekehtijä -palkinto Lappeenrannan ja Lahden korkeakoululiikunnan toimijoille

Vuoden Liekehtijäksi 2021 on valittu LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun yhteisestä hyvinvointi- ja liikuntapalvelu Moveosta vastaavat Pekko Pirhonen ja Markus Halonen. Opiskelijat tuntevat Pirhosen ja Halosen helposti lähestyttävinä toimijoina, jotka tekevät valtavasti pyyteetöntä työtä ja opiskelijoiden edunvalvontaa, jota heiltä ei työnkuvan puolesta odoteta – ja aina pilke silmäkulmassa ja hymy huulilla!

Liiton jäsenyhteisölle luovutettava OLL-malja on seuraavan vuoden ajan Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan (VYY) hallussa. Ylioppilaskunnan ennakoivalla, pitkäjänteisellä ja systemaattisella työllä on ollut ratkaiseva vaikutus siihen, että yliopisto ja sen johto on ymmärtänyt liikuntapalvelujen tärkeyden.

Lisätietoja:

Essi Lumme, puheenjohtaja 2022
essi.lumme@oll.fi
044 780 0216

Sinua voisi kiinnostaa myös