Essi Lumme: OLL:n toiminnassa korostuvat tänä vuonna yhteistyö, liikunnan ilosanoma ja liiton tulevaisuus

Julkaistu: Kategoria: Blogi Asiasanat:

Tavoitteenamme on kasvattaa joukkuetta, joka työskentelee opiskelijaliikunnan ja liikkuvan korkeakoulun hyväksi, kirjoittaa puheenjohtaja Essi Lumme.

Suunnittelimme tämän vuoden toimintaamme tarkemmin viime viikolla. Suunnittelupäivien tarkoitus on kirkastaa OLL:n toimijoiden mieliin toimintasuunnitelman kirjausten linkitys strategiaan, määritellä vuoden tavoitetila sekä asettaa jo seuraavia askelmerkkejä tavoitteiden saavuttamiseksi. Toimintasuunnitelmaa läpikäydessä toistui muutama näkökulma, joihin panostamme vuoden aikana.

Pidän tärkeänä osallistaa jäsenistöä laajasti toimintaamme eri tasoilla ja käydä heidän kanssaan vuoropuhelua. Uudistamme tänä vuonna yhdenvertaisuussuunnitelman, laadimme tavoitteemme eduskuntavaaleihin ja edistämme muun muassa Liikkuva korkeakoulu -toimintaa ja koordinoimme liikuntatoimien verkostoa. Näissä kaikissa tehtävissä on tärkeää saada jäsenistön ääni kuuluviin, jotta liiton toiminta on opiskelijoiden näköistä myös tulevaisuudessa.

Jäsenistö osallistumisen tulee olla mahdollista matalalla kynnyksellä, joten meidän tulee huomioida omat ja muiden resurssit. Haluan OLL:n olevan tulevaisuudessa tunnettu opiskelijajärjestönä, jonka toimintaan on helppo lähteä mukaan ja tuntea olonsa tervetulleeksi.

Olemme asettaneet tavoitteeksi sekä liikuntatuutoreiden että Liikkuva korkeakoulu -toimintaan osallistuvien korkeakoulujen määrän kasvattamisen.

Levitämme opiskelijaliikunnan ja liikkumisen ilosanomaa mahdollisimman laajalle koko Suomen korkeakouluihin. Olemme asettaneet tavoitteeksi sekä liikuntatuutoreiden että Liikkuva korkeakoulu -toimintaan osallistuvien korkeakoulujen määrän kasvattamisen. Joukkueen kasvattaminen ei tapahdu itsestään. Meidän tulee tehdä toiminnasta kiinnostavaa ja levittää siitä tietoa. Viime vuonna saimme uusia korkeakoulutoimijoita kiinnostumaan Liikkuvasta korkeakoulusta, joten tavoitteiden saavuttaminen ei ole mahdotonta. Se vaatii työtä.

Samalla kun kasvatamme toimintaan osallistuvien määrää, meidän on pohdittava uusien jäsenyhteisöjen sitouttamista liittoon. Unelmatilanteessa voisimme tarjota tukea liikunnan edistämiseen omassa korkeakoulussa kaikille ilmaiseksi, mutta vielä se ei ole mahdollista. Viime vuonna aloittaneen jäsenyystyöryhmän tavoitteena on löytää jäsenyysmalli, jonka avulla voimme turvata OLL:n toiminnan myös tulevaisuudessa. Liittoa ei ole ilman jäsenistöä. Jotta jäsenmäärämme ei jatkuvasti pienene, on hyvä tarkastella kriittisesti koko toimintamme tulevaisuutta.

Tekeminen ei siis ainakaan lopu kesken. Vaikka olemme tänä vuonna suurten ja vaikeiden kysymysten äärellä, opiskelijaliikunnan edunvalvonta on myös mukavaa. Tehdään vuodesta unohtumaton ja viedään liiton toimintaa eteenpäin! Tällä tarkoitan niin OLL:n toimistoa kuin koko jäsenistön työtä yhteisen tulevaisuutemme hyväksi.

Essi Lumme

Essi Lumme

Sinua voisi kiinnostaa myös

 • Opiskelijoiden Liikuntaliitto yhtyy vaatimukseen Olympiakomitean ylimääräisestä yhdistyksen kokouksesta

  Julkaistu:

  Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL) kannattaa Sulkapalloliiton vaatimusta Olympiakomitean ylimääräisen yhdistyksen kokouksen koollekutsumisesta. Liikuntayhteisön kannattaa luoda tilaa keskustelulle ja päätöksille, jotka edistävät yhdenvertaisuuden toteutumista Olympiakomitean toiminnassa.

  Lue lisää artikkelista: Opiskelijoiden Liikuntaliitto yhtyy vaatimukseen Olympiakomitean ylimääräisestä yhdistyksen kokouksesta

 • Liisa Reinola: Korkeakouluopiskelijat ‒ helposti unohdettu käyttäjäryhmä

  Julkaistu:

  Usein puhutaan lasten ja nuorten liikunnasta ja heidän tasa-arvoisista harrastusmahdollisuuksistaan. Kuinka tietyt lajit ovat kalliita harrastaa, mutta kuinka liikunta on tärkeää kehityksen, sosiaalisten suhteiden ja jopa terveyden kannalta. Kun heidän asiansa on saatu jotenkin kuntoon, hypätään useampi kymmenen vuotta eteenpäin ja keskustellaan vanhusten liikuntamahdollisuuksista. Liikunta näytteleekin todella suurta osaa heidän terveytensä ja toimintakykynsä tukemisessa. Heille täytyy siis tarjota mahdollisuus turvalliseen kuntosaliharjoitteluun, lähellä olevat lenkkipolut ja kaupungin liikuntapalveluiden ohjatut eläkeläisryhmät.

  Lue lisää artikkelista: Liisa Reinola: Korkeakouluopiskelijat ‒ helposti unohdettu käyttäjäryhmä

 • Työryhmähaku: Tule mukaan miettimään OLL:n ja opiskelijaliikunnan tulevaisuutta!

  Julkaistu:

  OLL:n hallitus on päättänyt perustaa jäsenyystyöryhmän ja liikuntapoliittisen linjapaperin sparrausryhmän. Lue lisätiedot alta ja hae ryhmiin 12.3.2021 mennessä!

  Lue lisää artikkelista: Työryhmähaku: Tule mukaan miettimään OLL:n ja opiskelijaliikunnan tulevaisuutta!