OLL: Liikkuva opiskelu ja liikunta on huomioitava koulutuspoliittisessa selonteossa

Annoimme viime viikolla lausunnon valtioneuvoston koulutuspoliittisesta selonteosta. Korostamme siinä opiskelijoiden fyysisen aktiivisuuden ja liikunta-asioiden edistämistä.

Koulujen olosuhteilla ja toimintakulttuurilla on merkittävä vaikutus fyysiseen hyvinvointiin ja opiskelukykyyn. Toteamme lausunnossa, että korona-aika on paljastanut aiempaa selvemmin opiskelu- ja työskentelyolosuhteiden merkityksen hyvinvoinnille ja jaksamiselle. Etäopiskelussa kärsitään laajamittaisesti huonosta ergonomiasta ja sen aiheuttamista niska- ja selkäkivuista.

Vaadimme, että selonteossa linjataan korkeakouluopiskelijoiden opiskeluhuollosta saavutettavuudesta ja tasa-arvoisuudesta samalla tavalla kuin toisen asteen opiskelijoiden kohdalla. Korkeakouluopiskelu ajoittuu yleensä itsenäistymisen elämänvaiheeseen, jota on tärkeää turvata hyvillä opiskeluhuollon palveluilla. Haluamme myös toiminnalliset opetusmenetelmät vahvasti osaksi opettajien koulutusta.

Lue lausunto kokonaisuudessaan täällä!

Lisätietoja

Korkeakoululiikunnan erityisasiantuntija Jussi Ansala, jussi.ansala@oll.fi, 044 780 0214

Sinua voisi kiinnostaa myös

 • Ruotsinkielinen seminaari Liikkuva Korkeakoulusta 27.11.2020

  Julkaistu:

  Finlands Svenska Idrotts järjesti Liikkuva opiskelu -aiheisen seminaarin ruotsiksi 27.11.2020. Seminaariin osallistui Opiskelijoiden Liikuntaliiton puolesta vuoden 2020 varapuheenjohtaja Sanna-Maria Ahl. Hän piti siellä esityksen opettajien merkityksesta osana opiskelijoiden matalankynnyksen liikkumista.

  Lue lisää artikkelista: Ruotsinkielinen seminaari Liikkuva Korkeakoulusta 27.11.2020

 • Nostamme opiskelijat mukaan liikkumisen edistämiseen

  Julkaistu:

  Opiskelijoiden ongelmat jäävät pärjäämisnarratiivin peittoon ja se on nuoruuden syy, kirjoittaa OLL:n pääsihteeri Niko Peltokangas. Liitto kampanjoi eduskuntavaaleissa sen puolesta, että opiskelijat tunnistetaan omana ryhmänään liikkumisen edistämisen lainsäädännössä.

  Lue lisää artikkelista: Nostamme opiskelijat mukaan liikkumisen edistämiseen

 • Liikkuva korkeakoulu -toiminnalla rakennetaan laaja-alaista ja kauaskantoista hyvinvointia

  Julkaistu:

  Miten Liikkuva korkeakoulu -toiminta näyttäytyy korkeakouluopiskelijan arjessa ja miksi sen rahoitusta tulee jatkaa? Opiskelijoiden Liikuntaliiton korkeakoululiikunnan asiantuntija Anni Liina Ikonen avaa vaaliblogisarjamme toisessa osassa Liikkuva korkeakoulu -toiminnan tärkeyttä.

  Lue lisää artikkelista: Liikkuva korkeakoulu -toiminnalla rakennetaan laaja-alaista ja kauaskantoista hyvinvointia