OLL: Liikkuva opiskelu ja liikunta on huomioitava koulutuspoliittisessa selonteossa

Annoimme viime viikolla lausunnon valtioneuvoston koulutuspoliittisesta selonteosta. Korostamme siinä opiskelijoiden fyysisen aktiivisuuden ja liikunta-asioiden edistämistä.

Koulujen olosuhteilla ja toimintakulttuurilla on merkittävä vaikutus fyysiseen hyvinvointiin ja opiskelukykyyn. Toteamme lausunnossa, että korona-aika on paljastanut aiempaa selvemmin opiskelu- ja työskentelyolosuhteiden merkityksen hyvinvoinnille ja jaksamiselle. Etäopiskelussa kärsitään laajamittaisesti huonosta ergonomiasta ja sen aiheuttamista niska- ja selkäkivuista.

Vaadimme, että selonteossa linjataan korkeakouluopiskelijoiden opiskeluhuollosta saavutettavuudesta ja tasa-arvoisuudesta samalla tavalla kuin toisen asteen opiskelijoiden kohdalla. Korkeakouluopiskelu ajoittuu yleensä itsenäistymisen elämänvaiheeseen, jota on tärkeää turvata hyvillä opiskeluhuollon palveluilla. Haluamme myös toiminnalliset opetusmenetelmät vahvasti osaksi opettajien koulutusta.

Lue lausunto kokonaisuudessaan täällä!

Lisätietoja

Korkeakoululiikunnan erityisasiantuntija Jussi Ansala, jussi.ansala@oll.fi, 044 780 0214

Sinua voisi kiinnostaa myös

 • Ruotsinkielinen seminaari Liikkuva Korkeakoulusta 27.11.2020

  Julkaistu:

  Finlands Svenska Idrotts järjesti Liikkuva opiskelu -aiheisen seminaarin ruotsiksi 27.11.2020. Seminaariin osallistui Opiskelijoiden Liikuntaliiton puolesta vuoden 2020 varapuheenjohtaja Sanna-Maria Ahl. Hän piti siellä esityksen opettajien merkityksesta osana opiskelijoiden matalankynnyksen liikkumista.

  Lue lisää artikkelista: Ruotsinkielinen seminaari Liikkuva Korkeakoulusta 27.11.2020

 • Opiskelijoiden Liikuntaliitto yhtyy vaatimukseen Olympiakomitean ylimääräisestä yhdistyksen kokouksesta

  Julkaistu:

  Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL) kannattaa Sulkapalloliiton vaatimusta Olympiakomitean ylimääräisen yhdistyksen kokouksen koollekutsumisesta. Liikuntayhteisön kannattaa luoda tilaa keskustelulle ja päätöksille, jotka edistävät yhdenvertaisuuden toteutumista Olympiakomitean toiminnassa.

  Lue lisää artikkelista: Opiskelijoiden Liikuntaliitto yhtyy vaatimukseen Olympiakomitean ylimääräisestä yhdistyksen kokouksesta

 • #perseetpenkistä ja #liikkuvaopiskeluNYT!

  Julkaistu:

  Keskiverto opiskelija istuu päivässä noin 11 tuntia. Hurjiin lukuihin vaikuttaa passivoiva korkeakouluympäristö, joka pakottaa opiskelijat istumaan luennosta toiseen ilman virkistäviä ja terveydelle tärkeitä taukoja. Me Opiskelijoiden Liikuntaliitossa vaadimme että Liikkuva opiskelu -ohjelmaa kattaa koko korkea-asteen tulevalla hallituskaudella.

  Lue lisää artikkelista: #perseetpenkistä ja #liikkuvaopiskeluNYT!