Mikä muuttui OLL:n nettisivuilla?

Julkaistu: Kategoria: Ajankohtaista Asiasanat:

Uudistimme nettisivumme ja kiinnitimme huomiota erityisesti niiden saavutettavuuteen. Mitä saavutettavuus tarkoittaa ja mikä sivuilla muuttui?

Miten OLL:n nettisivut ovat uudistuneet, viestintäasiantuntija Hannasofia Hardwick?

Olemme uudistaneet nettisivumme perusteellisesti aina visuaalisesta ilmeestä sisältöihin ja valikkorakenteeseen. Uudistuksen tavoitteena on palvella paremmin jäsenyhteisöjen ja muiden sidosryhmien tarpeita eli tarjota hyödyllistä tietoa oikeassa muodossa ja oikeassa paikassa sivustoa. Esimerkkeinä uudistuksista mainittakoon Liikkuva korkeakoulu -tietopankin omat sivut, erillinen koulutuskalenteri ja avoimuutta lisäävä tapaamisrekisteri.

Aloitimme projektin alkuvuodesta pohtimalla käyttäjiemme tarpeita: mitä tietoa sivuilta etsitään, mitä uutta sisältöä sivuillamme tulisi olla ja missä paikassa eri sisältöjen tulisi sivupuussa sijaita. Osallistimme suunnitteluvaiheeseen niin jäsenyhteisöjemme jäseniä kuin sidosryhmien edustajia, jotta ratkaisut eivät jäisi pelkästään valistuneiden arvausten tasolle. Teimme nettisivu-uudistuksen toteuttaneen Avoinen kanssa tiivistä yhteistyötä läpi uudistuksen. Olemme todella tyytyväisiä lopputulokseen!

Mitä tarkoittaa nettisivujen ’saavutettavuus’?

Nettisivujen saavutettavuudella tavoitellaan sitä, että kuka tahansa vammasta tai esteestä huolimatta voi helposti käyttää sivustoa. Tämä tarkoittaa muun muassa mahdollisuutta lukea sisältöä ruudunlukuohjelman avulla, sivustolla navigoimista pelkän näppäimistön avulla, riittävää värikontrastia tekstin ja taustan välillä sekä selkeää ja mielekkäästi jäsenneltyä sisältöä.

Millä kielillä uusia sivuja voi käyttää?

Uusi sivustomme on kolmella kielellä; suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Valtaosa pysyvistä sivuista on julkaistu suomeksi ja ruotsiksi. Englanninkielisessä kieliversiossa olemme panostaneet etenkin opiskelijoille suunnattuihin sisältöihin.

Mitä tehdä, jos huomaa sivuilla virheen tai epäselvää viestintää?

Kerro havaitsemistasi puutteista meille käyttämällä sivustolla olevaa lomaketta. Pyrimme korjaamaan puutteet mahdollisimman pian.

Sinua voisi kiinnostaa myös