Liikuntaedunvalvonta jatkuu myös JAMKin opiskelijoiden puolesta

Julkaistu: Kategoria: Ajankohtaista Asiasanat:

Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijakunta JAMKO päätti erota OLL:sta, ja Keskisuomalainen uutisoi asiasta perjantaina 12. marraskuuta. Päätös on valitettava, mutta avaamme sen vaikutuksia vielä JAMKin opiskelijoiden kannalta.

Erosta huolimatta JAMKin opiskelijoiden liikuntaedunvalvonta jatkuu myös liiton tasolla, sillä valtakunnallinen vaikuttamistyömme hyödyttää kaikkia korkeakouluopiskelijoita. Hyväksyimme juuri liittokokouksessa liikuntapoliittisen linjapaperin, jonka perusteella ajamme lisäyksiä liikunnan rahoitukseen ja edistämme korkeakouluopintojen ja opiskeluympäristöjen liikunnallistamista valtakunnallisten suositusten mukaisesti.

On silti totta, että valtakunnallisten edunvalvontajärjestöjen rahoitus muuttuu jatkuvasti epävarmemmaksi sekä valtionapujen että jäsenmaksujen suunnalta. Myös paikallisten opiskelijajärjestöjen tukalaa taloutta tulee ymmärtää. Varsinkin ammattikorkeakoulujen opiskelijakunnat joutuvat käyttämään ison osan resursseistaan jäsenten rekrytoimiseen hyvin kilpailluilla opiskelijakortti- ja palvelumarkkinoilla.

Edunvalvonnan tarkastelu vain menoeränä on kuitenkin samaa kuin leikkaisi liikunta- ja kulttuuribudjeteista keskellä koronakriisiä. Sen myötä opiskelijoiden ääni vaimenee valtakunnallisessa päätöksenteossa ja opiskeluhyvinvointia tukevat palvelut heikentyvät.

Toivomme Keskisuomalaisen uutisen tavoin, ettei ero liikuntaliitosta tarkoita Jyväskylän liikuntamahdollisuuksien huononemista. Olemme olleet mukana vahvistamassa kaupungin opiskelijaliikunnan palveluja jo pitkään. Ajoimme vuosina 2012–2013 voimakkaasti amk-opiskelijoiden pääsyä Jyväskylän korkeakoulujen yhteisten liikuntapalvelujen piiriin. Jälleen tämän vuoden alussa vaikutimme korkeakoululiikunnan työntekijäresurssien säilyttämiseksi.

Toivotamme JAMKin henkilökunnan ja opiskelijat tervetulleiksi osallistumaan OLL:n liikkuva korkeakoulu -verkoston toimintaan ja liiton avoimiin tapahtumiin. Erityisasiantuntijamme on lisäksi mukana Jyväskylän korkeakoulujen nelivuotisen Hyvinvoiva ja aktiivinen korkeakoulu -hankkeen johtoryhmässä.

Eron myötä JAMKOn toimijat eivät kuitenkaan ole mukana linjaamassa liiton tavoitteita ja toimintatapoja eivätkä osallistu jäsenjärjestöjen yhteisiin koulutuksiin ja tapaamisiin. Myös esimerkiksi jäsenalennus opiskelijoiden SM-kilpailujen osallistumismaksuista jää JAMK:n opiskelijoilta jatkossa saamatta.

Eroilmoituksesta huolimatta olemme iloisia siitä, että säilytämme yhteyden JAMK:n opiskelijoihin liiton hallituksessa. JAMKOn hallituksen jäsen, sosionomiopiskelija Tekla Hahl nimittäin valittiin OLL:n varapuheenjohtajaksi ensi vuodelle.

Lisätietoja:

Julia Tuuri, puheenjohtaja
julia.tuuri@oll.fi, 044 780 0211

Sinua voisi kiinnostaa myös