Hilkka Pöyhönen ehdolla Olympiakomitean hallituksen jäseneksi

Julkaistu: Kategoria: Ajankohtaista Asiasanat:

Opiskelijoiden Liikuntaliitto esittää Hilkka Pöyhöstä Olympiakomitean hallituksen jäseneksi.

Hilkka Pöyhösellä on vahva kokemus liikunnan ja urheilun parissa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Olympiakomitean hallitukseen Pöyhönen toisi laajaa ymmärrystä liikunnan ja urheilun kentästä, näkemystä kumppanuuksien rakentamisesta ja osaamista kansainvälisyydestä.

Tällä hetkellä Pöyhönen työskentelee Helsingin yliopistossa Unisportin hallintopäällikkönä. Unisport on Helsingin-yliopiston, Hanken Svenska handelshögskolanin ja Aalto-yliopiston omistama erillislaitos, joka liikuttaa yli 20 000 yliopistolaista. Aikaisemmin hän on toiminut myös Opiskelijoiden Liikuntaliiton puheenjohtajana ja pääsihteerinä,

“Liikuntakulttuurin edistämiseen tarvitaan mukaan kaikki mahdolliset tahot. Vahvan oppilaitosyhteistyön ja muidenkin kumppaneiden kautta Olympiakomitean vaikuttavuutta voidaan entisestään laajentaa niin liikunnan kuin huippu-urheilun edistämistyössä”, kiteyttää Pöyhönen.

“Liikuntakulttuurin edistämiseen tarvitaan mukaan kaikki mahdolliset tahot. Vahvan oppilaitosyhteistyön ja muidenkin kumppaneiden kautta Olympiakomitean vaikuttavuutta voidaan entisestään laajentaa niin liikunnan kuin huippu-urheilun edistämistyössä.”

Pöyhönen on toiminut kansainvälisen opiskelijaurheiluliitto FISU:n hallituksessa ja tasa-arvokomiteassa. FISU:ssa on hän on ollut vaikuttamassa yhdenvertaisuuden, hyvän hallinnon, opiskelijoiden aseman ja dopingin vastaisen työn puolesta. Hän on ollut lukuisissa universiadeissa Suomen joukkueen johdossa tai FISU:n edustajana. Kokemusta kansainvälisestä olympialiikkeestä Pöyhönen sai toimiessaan Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio Valon ja Olympiakomitean kansainvälisten suhteiden erityisasiantuntijana.

Liikuntapolitiikan tuntemus antaa Pöyhöselle erinomaiset edellytykset toimia menestyksekkäästi Olympiakomitean hallituksessa koko liikkeen hyväksi. Hän on toiminut mm. valtion liikuntaneuvoston liikuntapolitiikan jaostossa sekä yhdenvertaisuus- ja tasa-arvojaostossa.

Pöyhönen korostaa Olympiakomitean vastuuta ja merkitystä roolimallina: “Olympiakomitean täytyy toimia suunnannäyttäjänä vastuullisuuskysymyksissä niin kotimaassa kuin kansainvälisillä kentillä. Se on myös edellytys liikuntakulttuurin laajenemiselle sekä huippu-urheilun menestykselle pitkällä aikavälillä.”

Olympiakomitean hallitus valitaan uudelle nelivuotiskaudelle syyskokouksessa 21.11.2020.

Lisätietoja:

Hilkka Pöyhönen
hilkka.poyhonen@gmail.com
+358 40 620 8773

Antti Pentikäinen
antti.pentikainen@oll.fi
+358 44 780 0211

Sinua voisi kiinnostaa myös

 • Sanna-Maria Ahl: Kuntavaalit - kaukainen käsite vai suuret suunnitelmat?

  Julkaistu:

  Kuntavaalit, eduskuntavaalien vähemmän tunnettu sisarus. Olet varmaankin jo kuullut? Oletko äänestänyt? Vai oletko jättänyt äänestämättä, koska äänestit jo niissä ”oikeissa” vaaleissa?

  Lue lisää artikkelista: Sanna-Maria Ahl: Kuntavaalit - kaukainen käsite vai suuret suunnitelmat?

 • Ninni Kuparinen: Liikkuva korkeakoulu - Avain passiivisuuden lukkoon?

  Julkaistu:

  Ninni Kuparinen on Opiskelijakunta KOE hallituksen jäsen ja Lappeenrannan kampuspuheenjohtaja. Liikunnallisesti LAB-ammattikorkeakoulun Lappeenrannan kampuksella moni asia on hyvin. Mutta kehittämisen kohteita löytyy aina. Ninni kertoo oman näkökulmansa, miksi Liikkuva Korkeakoulu -toimintaa tarvitaan.

  Lue lisää artikkelista: Ninni Kuparinen: Liikkuva korkeakoulu - Avain passiivisuuden lukkoon?

 • Liisa Reinola: Korkeakouluopiskelijat ‒ helposti unohdettu käyttäjäryhmä

  Julkaistu:

  Usein puhutaan lasten ja nuorten liikunnasta ja heidän tasa-arvoisista harrastusmahdollisuuksistaan. Kuinka tietyt lajit ovat kalliita harrastaa, mutta kuinka liikunta on tärkeää kehityksen, sosiaalisten suhteiden ja jopa terveyden kannalta. Kun heidän asiansa on saatu jotenkin kuntoon, hypätään useampi kymmenen vuotta eteenpäin ja keskustellaan vanhusten liikuntamahdollisuuksista. Liikunta näytteleekin todella suurta osaa heidän terveytensä ja toimintakykynsä tukemisessa. Heille täytyy siis tarjota mahdollisuus turvalliseen kuntosaliharjoitteluun, lähellä olevat lenkkipolut ja kaupungin liikuntapalveluiden ohjatut eläkeläisryhmät.

  Lue lisää artikkelista: Liisa Reinola: Korkeakouluopiskelijat ‒ helposti unohdettu käyttäjäryhmä