Hilkka Pöyhönen ehdolla Olympiakomitean hallituksen jäseneksi

Julkaistu: Kategoria: Ajankohtaista Asiasanat:

Opiskelijoiden Liikuntaliitto esittää Hilkka Pöyhöstä Olympiakomitean hallituksen jäseneksi.

Hilkka Pöyhösellä on vahva kokemus liikunnan ja urheilun parissa niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Olympiakomitean hallitukseen Pöyhönen toisi laajaa ymmärrystä liikunnan ja urheilun kentästä, näkemystä kumppanuuksien rakentamisesta ja osaamista kansainvälisyydestä.

Tällä hetkellä Pöyhönen työskentelee Helsingin yliopistossa Unisportin hallintopäällikkönä. Unisport on Helsingin-yliopiston, Hanken Svenska handelshögskolanin ja Aalto-yliopiston omistama erillislaitos, joka liikuttaa yli 20 000 yliopistolaista. Aikaisemmin hän on toiminut myös Opiskelijoiden Liikuntaliiton puheenjohtajana ja pääsihteerinä,

“Liikuntakulttuurin edistämiseen tarvitaan mukaan kaikki mahdolliset tahot. Vahvan oppilaitosyhteistyön ja muidenkin kumppaneiden kautta Olympiakomitean vaikuttavuutta voidaan entisestään laajentaa niin liikunnan kuin huippu-urheilun edistämistyössä”, kiteyttää Pöyhönen.

“Liikuntakulttuurin edistämiseen tarvitaan mukaan kaikki mahdolliset tahot. Vahvan oppilaitosyhteistyön ja muidenkin kumppaneiden kautta Olympiakomitean vaikuttavuutta voidaan entisestään laajentaa niin liikunnan kuin huippu-urheilun edistämistyössä.”

Pöyhönen on toiminut kansainvälisen opiskelijaurheiluliitto FISU:n hallituksessa ja tasa-arvokomiteassa. FISU:ssa on hän on ollut vaikuttamassa yhdenvertaisuuden, hyvän hallinnon, opiskelijoiden aseman ja dopingin vastaisen työn puolesta. Hän on ollut lukuisissa universiadeissa Suomen joukkueen johdossa tai FISU:n edustajana. Kokemusta kansainvälisestä olympialiikkeestä Pöyhönen sai toimiessaan Valtakunnallinen liikunta- ja urheiluorganisaatio Valon ja Olympiakomitean kansainvälisten suhteiden erityisasiantuntijana.

Liikuntapolitiikan tuntemus antaa Pöyhöselle erinomaiset edellytykset toimia menestyksekkäästi Olympiakomitean hallituksessa koko liikkeen hyväksi. Hän on toiminut mm. valtion liikuntaneuvoston liikuntapolitiikan jaostossa sekä yhdenvertaisuus- ja tasa-arvojaostossa.

Pöyhönen korostaa Olympiakomitean vastuuta ja merkitystä roolimallina: “Olympiakomitean täytyy toimia suunnannäyttäjänä vastuullisuuskysymyksissä niin kotimaassa kuin kansainvälisillä kentillä. Se on myös edellytys liikuntakulttuurin laajenemiselle sekä huippu-urheilun menestykselle pitkällä aikavälillä.”

Olympiakomitean hallitus valitaan uudelle nelivuotiskaudelle syyskokouksessa 21.11.2020.

Lisätietoja:

Hilkka Pöyhönen
hilkka.poyhonen@gmail.com
+358 40 620 8773

Antti Pentikäinen
antti.pentikainen@oll.fi
+358 44 780 0211

Sinua voisi kiinnostaa myös

 • COVID-19 pandemian vaikutukset korkeakoululiikuntaan

  Julkaistu:

  Valtion liikuntaneuvosto (VLN) teetti kevään lopulla selvityksen liikunta-alan tilanteesta. Selvityksestä unohtuivat kokonaan korkeakoulujen liikuntapalvelut. Opiskelijoiden liikuntaliitto laati VLN:n kyselylomakkeiden pohjalta oman kohdennetun kyselyn korkeakoululiikuntatoimijoille.

  Lue lisää artikkelista: COVID-19 pandemian vaikutukset korkeakoululiikuntaan

 • Eduskunnan sivistysvaliokunta kuuli OLL:oa liikuntapoliittisesta selonteosta

  Julkaistu:

  Eduskunnan sivistysvaliokunta kutsui Opiskelijoiden Liikuntaliiton historian ensimmäisen Liikuntapoliittisen selonteon kuulemistilaisuuteen 24.1.2019.

  Lue lisää artikkelista: Eduskunnan sivistysvaliokunta kuuli OLL:oa liikuntapoliittisesta selonteosta

 • #perseetpenkistä ja #liikkuvaopiskeluNYT!

  Julkaistu:

  Keskiverto opiskelija istuu päivässä noin 11 tuntia. Hurjiin lukuihin vaikuttaa passivoiva korkeakouluympäristö, joka pakottaa opiskelijat istumaan luennosta toiseen ilman virkistäviä ja terveydelle tärkeitä taukoja. Me Opiskelijoiden Liikuntaliitossa vaadimme että Liikkuva opiskelu -ohjelmaa kattaa koko korkea-asteen tulevalla hallituskaudella.

  Lue lisää artikkelista: #perseetpenkistä ja #liikkuvaopiskeluNYT!