Eduskunnan sivistysvaliokunta kuuli OLL:oa liikuntapoliittisesta selonteosta

Julkaistu: Kategoria: Ajankohtaista Asiasanat:

Eduskunnan sivistysvaliokunta kutsui Opiskelijoiden Liikuntaliiton historian ensimmäisen Liikuntapoliittisen selonteon kuulemistilaisuuteen 24.1.2019.

Liikuntapoliittisessa selonteossa tehdään suomalaisen liikuntapolitiikan peruslinjaukset tuleville vuosille. OLL:n lisäksi samassa kuulemisessa olivat edustettuna muun muanssa Suomen Olympiakomitea ja Paralympiakomitea.

OLL keskittyi tilaisuudessa erityisesti Liikkuva koulu / opiskelu -ohjelman laajentamiseen korkea-asteelle. OLL:n mielestä selonteon linjaus siitä, että Liikkuva opiskelu -ohjelma laajennetaan korkeakouluihin vuosina 2022-2024 3-4 miljoonan euron vuotuisella panostuksella on sisällöltään muuten hyvä, mutta laajennuksen aloitusta tulee ehdottomasti aikaistaa vuoden 2020 alkuun.

Lisätietoja: Korkeakoululiikunnan erityisasiantuntija Jussi Ansala, jussi.ansala@oll.fi , +358 (0)44 780 0214

Jussi Ansala

Korkeakoululiikunnan erityisasiantuntija

Kirjoittajaprofiili: Jussi Ansala

Sinua voisi kiinnostaa myös

 • Sanna-Maria Ahl: Kuntavaalit - kaukainen käsite vai suuret suunnitelmat?

  Julkaistu:

  Kuntavaalit, eduskuntavaalien vähemmän tunnettu sisarus. Olet varmaankin jo kuullut? Oletko äänestänyt? Vai oletko jättänyt äänestämättä, koska äänestit jo niissä ”oikeissa” vaaleissa?

  Lue lisää artikkelista: Sanna-Maria Ahl: Kuntavaalit - kaukainen käsite vai suuret suunnitelmat?

 • Liisa Reinola: Korkeakouluopiskelijat ‒ helposti unohdettu käyttäjäryhmä

  Julkaistu:

  Usein puhutaan lasten ja nuorten liikunnasta ja heidän tasa-arvoisista harrastusmahdollisuuksistaan. Kuinka tietyt lajit ovat kalliita harrastaa, mutta kuinka liikunta on tärkeää kehityksen, sosiaalisten suhteiden ja jopa terveyden kannalta. Kun heidän asiansa on saatu jotenkin kuntoon, hypätään useampi kymmenen vuotta eteenpäin ja keskustellaan vanhusten liikuntamahdollisuuksista. Liikunta näytteleekin todella suurta osaa heidän terveytensä ja toimintakykynsä tukemisessa. Heille täytyy siis tarjota mahdollisuus turvalliseen kuntosaliharjoitteluun, lähellä olevat lenkkipolut ja kaupungin liikuntapalveluiden ohjatut eläkeläisryhmät.

  Lue lisää artikkelista: Liisa Reinola: Korkeakouluopiskelijat ‒ helposti unohdettu käyttäjäryhmä

 • Työryhmähaku: Tule mukaan miettimään OLL:n ja opiskelijaliikunnan tulevaisuutta!

  Julkaistu:

  OLL:n hallitus on päättänyt perustaa jäsenyystyöryhmän ja liikuntapoliittisen linjapaperin sparrausryhmän. Lue lisätiedot alta ja hae ryhmiin 12.3.2021 mennessä!

  Lue lisää artikkelista: Työryhmähaku: Tule mukaan miettimään OLL:n ja opiskelijaliikunnan tulevaisuutta!