MetroSport – Suomen suurimman opiskelijoiden liikunta- ja hyvinvointitapahtuman järjestäminen

MetroSport on Metropolia ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKAn vuotuinen liikunta- ja hyvinvointitapahtuma. Se järjestettiin ensimmäisen kerran 19.9.2001 StadiaSportin nimellä. MetroSport on nykyään Suomen suurin opiskelijoille suunnattu ei-kilpailullinen liikunta- ja hyvinvointitapahtuma.

MetroSport on Metropolia ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKAn vuotuinen liikunta- ja hyvinvointitapahtuma. Tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran 19.9.2001 StadiaSport nimellä ja myöhemmin Stadian ja EVTEKin yhdistyessä Metropoliaksi, METKAn perustamisen myötä myös tapahtuman nimi muuttui. Nyt tapahtumaa on järjestetty yhteensä 21 kertaa, joista 13 MetroSportin nimen alla.

Tapahtumana MetroSport on nykyään Suomen suurin opiskelijoille suunnattu ei-kilpailullinen liikunta- ja hyvinvointitapahtuma eikä osallistuminen lähtökohtaisesti vaadi erillistä ilmoittautumista, muutamia poikkeusrasteja kuten mahdolliset turnaukset tai Stadionin tornin laskeutuminen lukuunottamatta. Näin tapahtumasta saadaan mahdollisimman helposti lähestyttävä. Vuosien saatossa MetroSportia on järjestetty useilla eri areenoilla, toisinaan jopa täysin sisätiloissa. Nykyisin tapahtuma järjestetään kuitenkin Helsingin Olympiastadionilla, sään salliessa enimmäkseen ulkona. MetroSport järjestetään lähes kokonaan opiskelijakunnan voimilla, mutta apuna on aina suuri määrä vapaaehtoisia, sekä yhteistyökumppaneita. Esimerkiksi vuoden 2023 tapahtumassa oli noin 40 vapaaehtoista sekä noin 60 eri yhteistyötahoa aina sponsoreista rastinpitäjiin.

Opiskelijat pelaamassa kuplafutista Metrosport-tapahtumassa Olympiastadionilla.
Opiskelijat pelaamassa kuplafutista Metrosport-tapahtumassa Olympiastadionilla.

Tapahtuman sisältö vaihtelee vuosittain mukaan tulevien yhteistyökumppanien mukaisesti, mutta aina on mahdollisuus kokeilla monia eri lajeja esimerkiksi jo tutuista palloilulajeista, kuten jalkapallo ja salibandy, tuntemattomampiin kuten esimerkiksi padel. Monia tanssilajeja tankotanssista tavanomaisempien tanssien kautta aina capoeiraan saakka on nähty myös. Hyvinvoinnin puolelta mukana on ollut myös laaja kattaus eri tekijöitä, tunnetuimpana varmasti Punainen risti. Tapahtuma on kaikille avoin, maksuton ja päihteetön ja paikan päälle onkin saatu tiettävästi esimerkiksi Jyväskylästä asti kiinnostuneita osallistujia.

Koska liikuntaa harrastavat usein tykkäävät myös kilpailemisesta, ei sitäkään ole täysin unohdettu. MetroSportissa järjestetään lähes poikkeuksetta erilaisia turnauksia ja muita kilpailuja. Jalkapallo on ehkä yleisin turnaus, mutta myös kuplafutiksessa, koripallossa, salibandyssä, punnerruksissa, lankussa ja e-urheilussa on kilpailtu. Vaikka turnauksiakin järjestetään, ei osallistuminen tapahtumaan kuitenkaan vaadi minkäänlaista urheilu- tai liikuntataustaa. Monille rasteille on myös mahdollista osallistua erilaisista liikuntarajoitteista huolimatta.

Lisää aiheesta liikunta- ja urheilutapahtumat

Liikunta- ja urheilutapahtumat

Ohjeet OSM-kisajärjestäjälle

Opiskelijoiden SM-kisat eli OSM-kisat ovat valtakunnalliset korkeakouluopiskelijoiden mestaruuskilpailut. OSM-kisoihin osallistuu vuosittain tuhansia opiskelijoita ammattikorkeakouluista ja yliopistoista ympäri Suomen. OSM-kisojen tarkoituksena on tarjota taitotasoon katsomatta hauska kilpailuformaatti opiskelijoille. Tärkeintä on liikunnan tuottama ilo ja yhdessä tekemisen fiilis!

Lue lisää aiheesta Ohjeet OSM-kisajärjestäjälle
Liikunta- ja urheilutapahtumat

Opas onnistuneiden liikuntatapahtumien järjestämiseen

Opas sisältää seuraavat näkökulmat: Mistä koostuu hyvä tapahtuma? Vinkkejä liikuntatapahtuman järjestämiseen & Suunnitellaan tapahtuma

Lue lisää aiheesta Opas onnistuneiden liikuntatapahtumien järjestämiseen