SeAMKin ulkokuntosali

Kaupungin ja SeAMKin yhteisprojekti ulkokuntosalista kampuksen läheisyyteen.

Idea ulkokuntosalin hankinnalle syntyi liikuntasihteerin päässä maaliskuussa 2019. Tarve syntyi SeAMKin oman kuntosalin pienestä koosta ja kovista käyttäjämääristä. Kateus myös muita Suomen korkeakouluja kohtaan, joista ulkoliikuntapaikka löytyy, toimi myös osakannustimena. Ideaa käytiin läpi SeAMKin kehittämis- sekä kiinteistöpäällikön kanssa, ulkokuntosalille valittiin kolme vaihtoehtoista sijoituspaikkaa ja selvitettiin alustavaa budjettia, kunnes idea esiteltiin rehtorille.

Rehtori innostui ideasta ja kutsui koolle myös kaupungin edustajat. Kaupungin edustajien tapaamiseen asiasta valmisteltiin vielä selkeämpi talousarvio, selvitettiin muut alueen lähiliikuntapaikat sekä etsittiin yleishyödyllinen näkökulma. Projektin edistymisen kannalta oleellista oli läheisen asuinalueen jatkuva kehittyminen, lähiliikunta- ja kuntoilupaikkojen puute alueella, sekä jokirannan ulkoilualue. Ulkokuntosali palvelee siis kaikkia alueen ulkoilijoita ja asukkaita. Projektia ei olisi voinut toteuttaa ilman kaupungin hyväksyntää, koska kaikki jokirannan tontit ovat kaupungin omistuksessa. Lopulta ensisijaiseksi asennuspaikaksi valikoitui tasainen nurmialue kahden kampusrakennuksen välistä.

Ennen ja jälkeen


Yhteinen tapaaminen aikataulutettiin kesäkuulle 2019. Tapaamiseen kutsuttiin sivistys- ja hyvinvointijohtaja sekä liikuntatoimen työntekijöitä. Kokouksen keskustelua johti rehtori ja liikuntasihteeri oli valmistellut perusteellisen esityksen, josta selvisi kustannukset ja hyödyt. Kokouksessa sovittiin kulujen jakaminen puoliksi, projekti tulisi olemaan yhteinen. Lopullisten selvitysten ja tarjousten jälkeen laitetoimittajaksi valikoitui kotimainen Lappset Group. Heiltä valittiin valmis liikunta-alue kokonaisuus, Fitness Park L. Firman edustaja kävi etukäteen katsomassa asennusalueen, josta saatiin hyvä arvio toimitus- ja asennusajankohdasta sekä varmistuttiin alueen soveltuvuudesta.

Koska isot pyörät pyörivät hitaasti, lopulta ulkokuntosalin pohjatyöt ja asennus tehtiin syys-lokakuu 2020. Kuntosalista tehtiin esittelyvideo jo lokakuussa 2020 ja ohjattuja treenejä pidettiin keväällä 2021. Ulkokuntosali on tavoittanut heti käyttäjänsä alueen asukkaista ja ulkoilijoista, treenaajia näkee päivittäin.

Yhteystiedot

Liikuntasihteeri Liisa Reinola, liisa.reinola@seamk.fi, 045 6939828

Lisää aiheesta korkeakouluympäristön liikunnallistaminen

Korkeakouluympäristön liikunnallistaminen

Vinkit aktivoivien ympäristöjen suunnitteluun

Haluatko oppia jotain uutta opiskelijoiden istumistottumuksista ja ajatuksista istumisen vähentämiseen liittyen? Tiesitkö, että valtaosa opiskelijoista haluaisi tauottaa istumista, mikäli opiskeluympäristöt tarjoaisivat siihen mahdollisuuden? Kaikkea tätä ja parhaita vinkkejä aktivoivien tilojen luomiseen saat lyhyestä oppaasta, jonka voit ottaa käyttöösi sivun alalaidan liitteenä.

Lue lisää aiheesta Vinkit aktivoivien ympäristöjen suunnitteluun
Korkeakouluympäristön liikunnallistaminen

Aktivoivat lattia- ja seinätarrat

Jos jossakin toimenpiteessä yhdistyy matala kynnys ja leikkimieli, niin näissä lattia- ja seinätarroissa! Ne ovat edullinen ja koko korkeakouluyhteisön tavoittama keino tuoda hyppelyä ja hymyileviä kasvoja kampukselle. Tarjolla on tarroja, jotka on helppo halutessaan irrottaa lattiasta ja seinistä, jolloin pintojen kärsimistä ei tarvitse pelätä!

Lue lisää aiheesta Aktivoivat lattia- ja seinätarrat