Aika vinkata Vuoden Liekehtijä!

Julkaistu: Kategoria: Ajankohtaista Asiasanat:

Tiedätkö sinä kuka on seuraava Vuoden Liekehtijä? Jos tiedät, auta meitä!

Tunnetko aktiivisen liikuntatoimijan, joka on edistänyt opiskelijaliikuntaa opiskelija- tai ylioppilaskunnassa, aine- tai tiedekuntajärjestössä, osakunnassa, harrastejärjestössä tai opiskelijaurheiluseurassa? Ilmianna meille tämä vapaaehtoinen, joka tuntee sydämen paloa liikuntatoimintaa kohtaan!

Lähetä ilmiantosi perusteluineen osoitteeseen oll@oll.fi lokakuun 15. päivään mennessä. Vaihtoehtoisesti voit olla yhteydessä puhelimitse OLL:n hallitukseen. Katso ajantasaiset yhteystietomme Yhteystiedot-sivulta.

OLL:n hallitus käsittelee ehdotukset ja päättää Vuoden Liekehtijä -palkinnon saajasta. Palkinnonsaaja julkistetaan vuosittain liittokokouksessa.

Aikaisempina vuosina palkinnon on saanut muun muassa SportAppron järjestämisestä, harrastusseuran kehittämisestä ja aktiivisesta vapaaehtoisuudesta liikunnan parissa. Vuoden 2020 Liekehtijä on Tea Sissonen, Helga.

Sinua voisi kiinnostaa myös

 • Ninni Kuparinen: Liikkuva korkeakoulu - Avain passiivisuuden lukkoon?

  Julkaistu:

  Ninni Kuparinen on Opiskelijakunta KOE hallituksen jäsen ja Lappeenrannan kampuspuheenjohtaja. Liikunnallisesti LAB-ammattikorkeakoulun Lappeenrannan kampuksella moni asia on hyvin. Mutta kehittämisen kohteita löytyy aina. Ninni kertoo oman näkökulmansa, miksi Liikkuva Korkeakoulu -toimintaa tarvitaan.

  Lue lisää artikkelista: Ninni Kuparinen: Liikkuva korkeakoulu - Avain passiivisuuden lukkoon?

 • Liisa Reinola: Korkeakouluopiskelijat ‒ helposti unohdettu käyttäjäryhmä

  Julkaistu:

  Usein puhutaan lasten ja nuorten liikunnasta ja heidän tasa-arvoisista harrastusmahdollisuuksistaan. Kuinka tietyt lajit ovat kalliita harrastaa, mutta kuinka liikunta on tärkeää kehityksen, sosiaalisten suhteiden ja jopa terveyden kannalta. Kun heidän asiansa on saatu jotenkin kuntoon, hypätään useampi kymmenen vuotta eteenpäin ja keskustellaan vanhusten liikuntamahdollisuuksista. Liikunta näytteleekin todella suurta osaa heidän terveytensä ja toimintakykynsä tukemisessa. Heille täytyy siis tarjota mahdollisuus turvalliseen kuntosaliharjoitteluun, lähellä olevat lenkkipolut ja kaupungin liikuntapalveluiden ohjatut eläkeläisryhmät.

  Lue lisää artikkelista: Liisa Reinola: Korkeakouluopiskelijat ‒ helposti unohdettu käyttäjäryhmä

 • Markus Halonen: Tiedon levittäminen on tärkeä osa aktiivisuuden edistämistä

  Julkaistu:

  Korkeakoulukulttuurin aktiivisuuden lisääminen on monitahoinen tavoite, jonka saavuttamiseksi kohderyhmää kannattaa lähestyä monesta eri kulmasta. Liikunnan hyödyistä ja liikkumattomuuden haitoista muistuttaminen on tietenkin tärkeää, mutta tarvitaan myös yksityiskohtaisempaa tietoa, kun uuden oppiminen halutaan jalostaa aktiivisuutta lisääväksi toiminnaksi. Tikissä työelämään -hanke järjesti elokuussa 2020 kolmen webinaarin sarja, jossa tarkasteltiin liikunnan hyötyjä mutta myös mahdollisia haittoja muun muassa aivoterveyden ja uusien liikkumisen suositusten näkökulmasta.

  Lue lisää artikkelista: Markus Halonen: Tiedon levittäminen on tärkeä osa aktiivisuuden edistämistä