Opiskelijoiden EM-kisat ja European Universities Games

Opiskelijoiden EM-kisat ja European Universities Games

EUSA_VI_logo_col

 

Opiskelijoiden EM-kisojen järjestelyjä koordinoi Euroopan maiden opiskelijaliikuntajärjestö EUSA (European University Sport Association), jonka jäsen Opiskelijoiden Liikuntaliitto (OLL) on. OEM- ja European Universitites Games-kisoissa (EUG) joukkue edustaa ensisijaisesti omaa korkeakouluaan ja edustusoikeus on lajin OSM-kisojen kilpasarjan voittajilla.

OEM-kisoja järjestetään joka vuosi monessa eri lajissa. Joka toinen vuosi järjestetään EUG -tapahtuma, joka järjestetään suurena monilajitapahtumana. OEM- ja EUG-kisojen taso vaihtelee hieman vuosittain ja lajeittain. Vahvan korkeakoululiikunnan aseman johdosta monista Euroopan maista tulee opiskelijakisoihin kokonaisia joukkueita maan pääsarjatason pelaajia kyseisestä lajista. Vuoden 2016 OSM-kisoissa taistellaan edustuspaikoista vuoden 2017 OEM-kisoihin. Voit tutustua vuoden 2017 kisavalikoimaan alempana.

Edustusoikeus OEM-kisoissa

Kukin maa voi lähettää OEM- ja EUG-kisoihin lähtökohtaisesti vain yhden joukkueen, joka usein on opiskelijoiden kansallinen mestari lajissa. Edustusoikeuden suomalaisjoukkueille myöntää Opiskelijoiden Liikuntaliitto. Niissä kisalajeissa, joissa järjestetään opiskelijoiden SM-kisoja, edustusoikeus määräytyy OSM-kilpasarjan voiton perusteella. Ellei lajissa järjestetä opiskelijoiden SM-kisoja, voi edustusoikeutta hakea avoimella hakemuksella Opiskelijoiden Liikuntaliitosta. Kisat on tarkoitettu korkeakoulujen tai urheiluakatemioiden joukkueille. Kaikkien joukkueen jäsenten tulee olla korkeakouluopiskelijoita ja iältään 18-30-vuotiaita. Joukkue on mahdollista kasata useammasta saman paikkakunnan korkeakoulusta.

EUSAn säännöt

Vuonna 2016 järjestetään European Universities Games-kilpailut Kroatian Zagrebissa ja Rijekassa 13.-24.7.2016! Lisätietoa kisoista saat näiltä nettisivuilta tai ottamalla yhteyttä OLL:oon (jenny.soderman@oll.fi)! Ilmoittautumisen ensimmäinen porras on jo mennyt, mutta mahdollisia viimeisiä osallistumispaikkoja on edelleen jäljellä.

Opiskelijoiden EM-kisat 2017

Laji Paikkakunta Ajankohta
Bridge, Chess Fuengirola, Spain June 18-22
Table Tennis Olomouc, Czech Republic June 21-25
Volleyball Rzeszow, Poland June 25-July 2
Badminton Ljubljana, Slovenia June 27-July 3
Handball Malaga, Spain July 2-9
Futsal Corum, Turkey July 9-16
Rowing Subotica, Serbia July 13-16
Basketball Miskolc, Hungary July 16-23
Rugby 7s Milan, Italy July 20-23
Tennis Madrid, Spain July 20-26
Football Porto, Portugal July 23-30
Judo, Karate, Taekwondo  Coimbra, Portugal July 24-28
Basketball 3×3
Sport Climbing
Beach Volleyball
  Split, Croatia July 25-28
July 25-30
July 25-29
Golf Liberec, Czech Republic September 11-15