Tampere 21-22.11.2013

DSC_0534Vuoden 2013 toinen korkeakoulujen liikuntatoimien verkostotapaaminen järjestettiin Tampereella 21-22.11. Torstain vietimme Tampereen yliopistolla Atalpan tiloissa ja perjantaina olimme Tampereen teknillisellä yliopistolla. Tapaamisen yhteydessä järjestettiin myös korkeakoulujen liikuntatoimien verkoston vuosikokous.

Aloitimme tapaamisen Unipoli Sportin esittelyllä. Liikuntasuunnittelija Kaisu Aarno-Kaisti kertoi Tampereen korkeakoulujen yhteisten liikuntapalvelujen (Unipoli Sport) muodostumisesta ja toiminnasta. Tämän jälkeen saimme kuulla toisesta ajankohtaisesta korkeakoululiikunnan yhdistymishankkeesta – Jyväskylän korkeakoululiikunnasta. Liikuntasuunnittelija Hanna Savander ja liikuntasihteeri Henna Törmänen esittelivät korkeakoululiikunnan syntyprosessia sekä nykyistä toimintaa. Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun yhteinen korkeakoululiikunta on lähtenyt käyntiin Jyväskylässä tänä syksynä.

 

 

DSC_0550

 

Iltapäivällä tutustuimme Atalpan tiloihin ja pääsimme myös kokeilemaan tiloja käytännössä ohjelman Hupi-osuudessa. Yhteistyöllä pyrimme ratkomaan visaisia tehtäviä, kuten pirunnyrkkiä ja huojuvan tornin rakentamista. Vaikka (tai ehkä juuri siksi) pistelaskuakin muutettiin lennosta, oranssi joukkue vei ylivoimaisen voiton. Illastamaan siirryimme ravinteli Berthaan, jossa saimme toinen toistaan makoisampia annoksia.

Perjantaiaamuna OLL:n korkeakoululiikunnan asiantuntija Jussi Ansala esitteli liikunnan mini-interventiota opiskeluterveydenhuollon hoitokäytäntönä. Liiku terveemmäksi -vuotta käytiin läpi ryhmätyöskentelynä, jossa päästiin ideoimaan mm. parhaita käytäntöjä istumisen vähentämiseen. Opiskelijoiden Liikuntaliitto siis koordinoi Liiku terveemmäksi -vuotta ensi vuonna. Tämän ryhmätyöskentelyn jälkeen pääsimme pureutumaan Opiskelijoiden SM-kisoihin ja pohdimmekin kuinka liikuntatoimet voivat olla niissä mukana. Tutustuimme myös teknillisen yliopiston liikuntatiloihin.

Perjantai-iltapäivän viimeisenä ohjelmana oli korkeakoulujen liikuntatoimien verkoston vuosikokous. Seuraavan vuoden toiminnan painopisteiksi valittiin alueellisen kehitystyön tukeminen ja Liiku terveemmäksi -vuosi. Lisäksi päätettiin, että ensimmäinen verkoston tapaaminen järjestetään Kisakeskuksessa 22.-23.5. ja toinen tapaaminen 27.-28.11. Kuopiossa. Valiokunnan puheenjohtajaksi ensi vuodelle valittiin Pekka Petäkoski METKAsta.

 

Esitysten materiaalit:

Ohjelma

Liikunnan mini-interventio, Jussi Ansala 22.11.2013:
2013-10-30, Liikunnan mini-interventio_Ansala
2013-11-22, Ltoimet_Mini-intervention esittely_Ansala

Miten liikuntatoimet voivat olla mukana OSM-kisoissa? Jenny Söderman 22.11.2013:
Liikuntatoimet ja OSM

 

OLL:n yhteistoimintajäsenyydestä:
Yhteistoimintajäseneksi liittymällä korkeakoulun liikuntatoimi varmistaa laadukkaan koulutuksen ja yhteistyön. Yhteistoimintajäsenyydellä OLL pystyy takaamaan, että verkoston ja sen alaisen valiokunnan toiminta on osa OLL:n perustoimintaa ja rahoitusta. Yhteistoimintajäseneksi voi liittyä tekemällä yhteistoimintajäsenhakemuksen OLL:oon. Yhteistoimintajäsenyyden hinta on 500 €/vuosi. Hakijatahona toimii korkeakoulun liikuntatoimi. 


DSC_0525

 

Lisätietoja:

Katja Silvasti / OLL
katja.silvasti(a)oll.fi
044 7800 212

Kirsi Mänty / Tampereen yliopisto
kirsi.manty(a)uta.fi